Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šta žene najviše guglaju u periodu izolacije?

Preuzmite sliku

Usljed pandemije s kojom se suočio cijeli svijet ljudi su morali preoblikovati vlastitu svakodnevicu. Kako su na snazi preporuke vezane uz socijalno distanciranje, u skladu s tim su i brojni obrti morali privremeno zatvoriti svoja vrata. Između ostalog, dame su ostale zakinute za usluge kozmetičara, frizera i mnogih drugih te su se okrenule DIY metodama.

Odgovore na pitanja vezana uz ljepotu i njegu tijela potražile su na Googleu, a portal Flawless.org je odlučio provjeriti šta žene najviše zanima.

Kada je u pitanju njega kose, najčešće ih zanima kako nakovrdžati kosu uz pomoć pegle za kosu. Osim toga, kako ošišati vlastitu kosu, kako da kosa brže raste i koliko često je potrebno prati kosu, prenosi index.hr.

Pojam make-up se pretražuje 135 hiljada puta mjesečno, a posljednjih sedmica najčešće se pretražuju odgovori na ova pitanja: “Kako se šminkati?”, “Kako očistiti make-up kistove?”, “Kako napraviti make-up look za oči?” te “Kako lijepo izgledati bez šminke?”

Nadalje, muči ih i kako kod kuće ukloniti gel s noktiju, ali i kako kopirati izgled noktiju Kim Kardashian.

Mnoge i dalje zanima kako izgledaju životi njihovih idola, a osobito Jamesa Charlesa čije je ime pretraživano 12.100 puta, a slijede ga Kylie Jenner, Jeffree Star, Ariana Grande i Kim Kardashian. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,