Nedjelja, 7. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šta to muškarci ne vole vidjeti na ženi?

Preuzmite sliku

Istraživanje sprovedeno na uzorku studenata potvrdilo je šta muškarci ne vole na ženama. Ali nije riječ o fizičkom izgledu, karakteru, stilu odijevanja i ponašanju već o dotjerivanju, tačnije šminkanju.

 • lijepa-djevojkaa
 • Dotjerivanje je jedan od omiljenih ženskih hobija. Sa savršenim make-upom žena se osjeća atraktivnije i poželjnije pa nije niti čudno kako svaki noćni izlazak započinje ciljanim pripremama koje znaju potrajati satima. Ali sudeći po posljednjem istraživanju ovakve rutine muškarcima baš i nisu privlačne.

  Naime, uzorku muškaraca pokazane su fotografije žena koje su se same dotjerale za večernji izlazak. Pored tih fotografija izložene je još nekoliko na kojima te iste žene imaju sve manje i manje make-upa na licu.

  Zadatak koji su kandidati dobili bio je odabrati fotografiju na kojoj žena izgleda najatraktivnije, a rezultati su bili zaista zanimljivi. Gotovo svi muškarci za najljepšu fotografiju izdvojili su onu na

 • djevojka-prirodna-ljepota
 • kojoj žena ima čak 40 posto manje šminke na licu.

  ‘Ne razumijem i mislim da nikada niti neću razumjeti zašto žene stavljaju toliko šminke na lice’, ‘ne sviđa mi se kada vidim lijepu ženu sa zacrnjenim očima i usnama koje se sjaje kao disko kugla’, ‘stvarno ne volim kada žena na lice stavi toliko šminke da niti ne mogu naslutiti kako zapravo izgleda’, samo su neki od odgovora koji potvrđuju kako prirodna ljepota uvijek pali.

  (kolektiv.me)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje