Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šta kada prijatelji ne podnose vašeg partnera?

Preuzmite sliku

Šta da radite ako vaši prijatelji ne podnose vašeg partnera? Čak i ako ga ne kritikuju otvoreno, možda ste primijetili da ga izbjegavaju po svaku cijenu.

Njima vjerujete i oni vas dobro poznaju, ali zašto imaju negativan odnos prema vašem izabraniku? Kako da prevaziđete neprijatnu situaciju i nađete neko srednje rješenje jer vam je podjednako stalo do obje strane? Odgovorite na nekoliko pitanja i otkrijete ko je u pravu, partner ili prijatelji.

  • Da li ste zaslijepljeni ljubavlju, pa jednostavno ne vidite istinu? Zamolite prijatelje za iskrene i konkretne informacije o tome šta im se ne sviđa kod vašeg momka. Ne pokušavajte da ga branite, već pažljivo saslušajte šta je to šta imaju da vam kažu. Imajte na umu da su to ljudi koji vas vole i kojima je važno da budete sretni i u zdravoj vezi. Zašto imaju problema sa ovom osobom? Da li za njihovu zabrinutost postoji stvarni razlog? Otvoreni razgovor pomoći će da istina ispliva na površinu.

    Recimo da se posvađate sa partnerom i to prenesete drugaricama. One se saosjećaju sa vama i vašim bijesom. Kada odete kući, sačeka vas cvijeće i iskreno izvinjenje. Razgovarate sa dečkom, razjasnite nesporazum i stvari od tog trenutka teku glatko. Ali vaše prijateljice su ostale u vremenskoj kapsuli frustracije i bijesa jer se tako završila priča koju ste podijelili sa njima. One su i dalje ljute na njega jer nisu iskusile sve one lijepe stvari koje ste kasnije vi doživjeli.

  • Većina parova, posebno ako su u dugoj vezi, doživi neke sukobe i razmirice. Važno je znati postaviti granice. Nemojte opterećivati prijatelje svakom trzavicom koja se pojavi u vezi. Neke stvari treba da budu dio intime. Ko je u pravu, vaš partner ili prijatelji? Da li vam je nešto promaklo? Kada vaši prijatelji smatraju da neko nije dobar za vas, provjerite da li postoji nešto što oni znaju, a vi ne znate. Nakon što ih saslušate, odvojite vrijeme da procijenite šta se zaista događa. Da li su samo ljubomorni na to što partneru posvećujete mnogo vremena i pažnje? Da li su zavidni što ste u vezi, a oni nisu? Da li navijaju da se pomirite sa nekadašnjim dečkom?

    Zatražite još nečije mišljenje. Ako se zaista osjećate zbunjeno i ne možete da otkrijete da li je problem u vašem momku ili prijateljima, razgovarajte sa nekom trećom osobom. Neko ko je neutralan, a vama blizak, pomoći će da problem sagledate iz novog ugla. Umjesto razgovara koji može biti napet i stvoriti pritisak među prisutnima, kada vrijeme provodite u društvu prijatelja i partnera, opredijelite se za neku relaksirajuću aktivnost. (lepotaizdravlje.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,