Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šest situacija u kojima ne treba pristati na kompromis sa partnerom

Preuzmite sliku

Bez slušanja signala upozorenja, slijediti ovaj put može se završiti neslavno. Da bi se izbjegao takav preokret u događajima, važno je znati kada treba poslušati partnera, a kada ne treba pristati na kompromise, piše Ženski magazin.

Evo nekoliko osnovnih situacija u kojima kompromisi mogu biti veoma opasan manevar.

Pokušava da kontroliše vaš odnos sa prijateljima

Vaš partner može brinuti o vama, s obzirom da je vaše prijateljstvo s nekim ljudima toksično – ovo je dirljiva manifestacija iskrene ljubavi i brige za voljenu osobu. Ali, on nema pravo da vam zabrani da komunicirate i vidite one koji su vam dragi. Želja da vas izoluje od voljenih, manipuliše osjećanjima, nije ništa drugo nego manifestacija emocionalnog nasilja.

On se smije vašim snovima

Vaši ciljevi, planovi, snovi i težnje da ih ostvarite su važan dio vašeg osobnog razvoja. Ako je partner skeptičan prema njima, malo je vjerovatno da ćete u budućnosti razviti nešto ozbiljno. Ne pokušavajte da promijenite sebe i potisnete svoje želje da biste zadovoljili voljenu osobu – prije ili kasnije to će dovesti do unutrašnje frustracije i problema u vezi.

Prisiljava vas da prekinete porodične odnose

Da li se vaš dečko nikada nije slagao sa vašim rođacima? To nije razlog da se od vas traži svečano rušenje svih mostova sa rođacima. Vaš mladić i vaši roditelji nisu obavezni da budu najbolji prijatelji, već treba da se međusobno poštuju, izbjegavajući kritične situacije i ultimatume.

On insistira da promijenite posao

Karijera je važan dio našeg života. Osoba koja vas voli uvijek će vas podržavati na putu do vašeg sna. Ako vas iz nekog razloga vaš partner natjera da se odreknete onoga što volite, ovo je prilika da razmislite o dugoročnoj prirodi takvog odnosa. Bez vjere jedni u druge i uzajamne pomoći u procesu ostvarivanja ličnih ciljeva, osjećanja brzo nestaju. To degradira vaše dostojanstvo. Vaš partner ne bi trebalo da vas inspiriše kompleksima i potamni vaš život stalnim prigovaranjem i neutemeljenim kritikama. Zapamtite da vi zaslužujete sreću u odnosima i ne dozvolite da vas partner postepeno uvjeri u vašu vlastitu beznačajnost.

On pokušava da promijeni vaše vrijednosti i uvjerenja

Vaši principi su ono što vas čini jedinstvenom osobom. Pokušavajući da promijeni stavove, slijedeći uvjerenja partnera, rizikujete da se rastanete. Zajedno ste jedno, ali ne zaboravite da uvijek imate pravo da izrazite svoje mišljenje i gledište. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,