Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sedam dobrih razloga zašto je zakon imati starijeg brata

Preuzmite sliku

Odnos sa starijim bratom je uistinu poseban.

Ako ste se tokom zajedničkog odrastanja i ponašali poput mačke i miša iz kakvog popularnog crtića, taj odnos se s godinama promijenio te postao sve bolji i kvalitetniji. Evo samo nekih od razloga zašto je zakon imati starijeg brata:

On je vaš zaštitnik

Starija braća su najbolji zaštitnici u svim situacijama. Niko vam i ništa ne može nauditi kada se nalazite u zagrljaju starijeg brata.

Naučio vas je kako da se izborite za sebe

Istraživanja su pokazala da su djevojčice koje imaju starijeg brata odlični borci – u doslovnom, ali i prenesenom značenju. Ne samo da te je naučio kako da se sama obraniš od nasrtljivaca već je i na svojem primjeru pokazao kako da se izboriš za sebe, te da drugi čuju tvoje mišljenje i želje.

 • Naučio vas je kako muškarci razmišljaju

  Muški mozak je mnogim ženama nedokučiv. Ono što je ženi prirodno i logičko rješenje, često puta ne nalazi na odobravanje jačeg spola. Sva sreća da je stariji brat „univerzalni prevoditelj“ koji će ti uvijek rastumačiti zašto se dečki i muškarci ponašaju onako kako se ponašaju i što su zapravo mislili kada su ti ono napisali / rekli.

  Naučio vas je da kontrolišete emocije

  Djevojčice koje odrastaju okružene (starijom) braćom brže uče kako da drže emocije pod kontrolom. Starija braća su tu da te utješe kada je to potrebno, ali isto tako te podsjećaju da od muhe ne trebaš praviti slona.

  Uvijek na usluzi

  Bez obzira trebaš li prenijeti novi kauč na treći sprat zgrade (bez lifta) ili nekoga ko će ti napokon razjasniti šta je jedanaesterac, stariji brat ti je uvijek na usluzi. Štaviše, on uživa u tome da olakša život i nauči te novim stvarima.

 • Naučio vas da budete strpljiviji

  Svi oni koji su odrasli sa starijom braćom doživjeli su više puta njihove neslane šale. Zbog toga znaš da nije poželjno razljutiti se ili biti frustriran zbog nebitnih sitnica. Baš zbog toga s godinama si postala strpljivija osoba.

  On je vaš najbolji prijatelj

  Svaka žena treba najbolju prijateljicu, ali stariji brat ima posebno mjesto u tvojem životu. Bez obzira šta napravile on će uvijek biti uz vas, dati savjet i pomoći riješiti bilo koji problem. Do kraja života će biti vaš najbolji prijatelj i ponašat će se u skladu s tom ulogom. (zadovoljna.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,