Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rashlađivanje prostorija i zdravlje: Da li bebi smeta klima u sobi?

Preuzmite sliku

Klimatizovane prostorije više nisu luksuz, nego potreba. Rashlađivanje toplih prostorija je veoma korisno za normalan život i rad. Ali, sa tim ne treba preterivati.

Povremeno treba rashladiti prostor u kome beba boravi, pod uslovom da je rashlađivanje indirektno, da se prostorija provjetrava nekoliko puta dnevno i da razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature ne bude veća od deset stepeni. Neophodno je redovno čišćenje i održavanje klima uređaja, naročito promjena filtera.

Ventilatori više štete nego što koriste, jer kovitlaju “nevidljivu”  prašinu i isti topao vazduh. Nikako ne smiju da se usmere  direktno u krevetić ili djecu. Kod izrazito visokih temperatura, ako nema drugih rashlađivača, treba uključiti ventilator da duva. Ali, u suprotnom pravcu od mjesta na kome se nalazi krevetić ili gdje boravi beba.

Sa klimom ili bez nje, bebi treba davati dosta tečnosti ukoliko nije na majčinom mlijeku i štititi je od sunca i toplote, odnosno ne izlaziti napolje u vremenu od 10-17 časova sa njom. (yumama.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,