Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Radila je kao model a onda se sve promijenilo: ‘Teška povreda je najbolje što mi se moglo dogoditi’ (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Bila je model, ali udario ju je kamion i 6 mjeseci nije mogla hodati. Iz dosade je uzela fotoaparat u ruke, a sad putuje svijetom na motoru i radi mistične fotografije

Kanađanka Renee Robyn radila je kao model čija karijera se naglo zaustavila nakon teške saobraćajne nesreće. Šest mjeseci nije mogla stati na noge, učila je ponovo hodati, ali iz svega toga izašla je snažnija nego prije. Pronašla je smisao svojeg život – posao koji ju veseli i ispunjava.

Sve je počelo dok je šest mjeseci nakon nesreće nepokretno ležala u krevetu. Počela se igrati s digitalnom fotografijom, preuređivati fotografije i slično. I sama se iznenadila otkrivši koliko joj to dobro ide i koliko je ispunjava. Nakon oporavka je ponovno sjela na svoj motor, ali ovaj put je krenula sasvim drugim životnim putem. Odlučila je putovati svijetom, fotografirati, preuređivati fotografije u mistične prizore i pokazati ih svijetu. Kaže da je mogla dopustiti da je ta nesreća uništi, ali nije željela. Odlučila je da za nju život neće stati, piše Daily Mail.

– Kamion me pregazio 13. augusta 2010. godine dok sam na motoru išla na posao koji sam mrzila. Za ono što mi se tad činilo kao nešto najgore što mi se moglo dogoditi u životu, ispostavilo se da je moj najveći blagoslov. Saznala sam ko su mi pravi prijatelji i otkrila koliko sam ustvari odlučan i pozitivan čovjek. Bol mi nije bila najgora stvar, učenje hodanja bila je prava avantura. Još uvijek me boli svaki dan, ali to je uredu. Sve to me je podsjetilo koliko je život krhak i zahvalna sam za sve, svakog dana. Nije nesreća to što nas određuje, već to kako se s time nosimo – rekla je na svojem Facebook profilu. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje