Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

“Puno pije, malo radi”: 5 najčešćih pritužbi nezadovoljnih supruga

Preuzmite sliku

Ne moramo puno objašnjavati – opijanje s prijateljima vikendom nije toliko strašno, ali ako se to pretvara u hobi zbog kojeg pate ostali aspekti braka, tu nešto ne štima.

Izbor vjenčanice, cipela i mjesta za udaju se možda čini kao komplicirani dio ulaska u brak, a svaka žena koja je sama organizirala vjenčanje zna da je tu lako izgubiti živce. Ipak, pravi cirkus počinje tek u braku. Uz sve divne stvari koje brak donosi, dolaze i one koje nisu toliko divne, a ovo su one najčešće oko kojih se žene žale:

Nikad ne pomaže oko kuće

Neki muškarci su za vrijeme veze jako uslužni i pomažu oko svega kada je u pitanju kuća, a sretnice koje ih uspiju natjerati da se tako nastave ponašati i nakon vjenčanja imaju puno razloga za radost. Ipak, mnogi se muškarci u braku pretvore u ljenguze koje ne žele raditi ništa, a upravo je ta lijenost jedan od glavnih prigovora novopečenih supruga.

Nije toliko raspoložen za seks

Čudno, ali ima muškaraca koji nakon vjenčanja jednostavno gube interes za seks. Ne znamo je li to zbog činjenice da se više ne moraju truditi ili su jednostavno lijeni, ali znamo da žene s ovakvim muškarcima nikada nisu zadovoljne.

Previše pije

Ne moramo puno objašnjavati – opijanje s prijateljima vikendom nije toliko strašno, ali ako se to pretvara u hobi zbog kojeg pate ostali aspekti braka, tu nešto ne štima.

Njegovi starci

Znamo, stvar je u kompromisu, ali to ne znači da žene moraju glumiti da im svekrva ne ide na živce. Svako tko je gledao seriju “Svi vole Raymonda” znaju o čemu žene pričaju.

Zajednički račun

Brak sa sobom nosi jednu zanimljivu stavku – zajednički novac. Ako trošite zajedno, vrlo su velike šanse da će njemu svaki račun biti čudan, prevelik i povod za prepirku. Nove cipele koje su prije braka bile ne samo potreba, nego i pravo, u braku ponekad mogu započeti veliku svađu. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,