Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prodali sve i kupili jedrilicu kojom već godinama plove po svijetu

Preuzmite sliku

Zarobljeni u životu ispunjenom monotonijom i žudnjom za pauzom od konstantne žurbe, Jessica i Matt su riješili da napuste sve i otisnu se jedrilicom na put oko svijeta.

 • jedrilica-putovanje4
 • Prije nego što su odlučili da se otisnu na put oko svijeta, oboje su imali uspješne karijere. Matt je radio kao menadžer jednog salona automobila, dok je Jessica radila u kompaniji za osiguranje automobila. Zvuči nevjerovatno, ali ovaj par je zaista prodao kuću, dva automobila i većinu stvari i tehnike da bi uštedjeli novac za putovanja i kupili jedrilicu.

  Zbog toga što su jako štedljivi, oni i danas žive od te ušteđevine. Za život, za njih dvoje, potrebno im je oko 1422 dolara mjesečno, a to uključuje sve troškove za jedrilicu, za hranu i

 • jedrilica-putovanje3
 • zabavu.

  Matt i Jessica tvrde da ih je, poslije 10 godina veze, ovakav način života još više zbližio i učinio ih sretnijim nego ikad.

  – Radili smo sve kako se očekivalo od nas da bismo živjeli tipičan američki san. Predugo smo provodili vikende pred televizorom, ne radeći ništa produktivno niti stvari koje bi nas ispunjavale. Shvatili smo da nam je očajnički potrebna promjena. Nikada nismo željeli da budemo oni ljudi koji sve svoje snove odlažu za vrijeme poslije penzije – zaključuje Matt. (blic.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,