Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prepoznajte da vas laže u samo 20-tak sekundi

laz shutter
Preuzmite sliku

Jedna značajna laž može uništiti cijelu vezu.

\"lazNedavno je istraživanje pokazalo da je potrebno svega 20-ak sekundi da se prepozna laž pa obrati pažnju na sljedećih nekoliko stavki koje će ti pomoći da ju otkriješ što prije:

Otvoreno pitanje

Ako sumnjaš da je tvoj dragi učinio nešto što nije trebao, ovoreno ga pitaj kako se osjeća glede toga što je učinio. Pogrešno optužena osoba će izraziti ljutnju i negodovanje zbog iskazanog nepovjerenja dok će krivac izraziti cijeli raspon različitih emocija, prenosi index.

Asimetrija

Kad se iskreno smijemo ili mrštimo, naša će mimika lica biti podjednaka s obje strane. Primijetiš li da simetrija nije prisutna, osoba s kojom pričaš vjerojatno laže.

Oči

Samo jedna od deset osoba može pomaknuti mišiće oko očiju kako bi lažirala osmijeh. Dakle, ako ti je upućen osmijeh, ali ne vidiš pokrete spomenutih mišića, postoji velika mogućnost da ti je upućen lažni smiješak.

Smirenost

Gotovo smo svi uvjereni da ćemo lašce lako otkriti zbog nervoze koju bi trebali pokazivati, no ovdje vrijedi sasvim suprotno pravilo jer se lažac mora dodatno truditi kako bi prikrio svoje laži mirnim pokretima udova i tijela popraćenim govorom. Jedan od prvih znakova upozorenja mogla bi biti njegova neobična smirenost u neugodnoj situaciji.

Pravo pitanje

Kloni se pitanja \”Zašto\” jer je to najbrži način da netko zauzme obrambeni stav. Umjesto toga probaj upitati: \”Što te nagnalo da to napraviš?\” jer ćeš tako dobiti sasvim drugačiji ton odgovora.

Poslije razgovora

Obrati pažnju na ono što se događa poslije razgovora jer lašci osjećaju veliko olakšanje nakon što su odradili najteži dio, a to je uvjeravanje tebe da su u pravu.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: