Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preletjela 2500 km kako bi vidjela muškarca kojeg je upoznala preko interneta, a on je ostavio ‘na cjedilu’

Preuzmite sliku

Jasmine Triggs (23) prošle je sedmice odlučila otputovati iz svog grada Fort Waynea u državi Indiana do Houstona u Teksasu kako bi upoznala muškarca s kojim je razgovarala preko interneta.

Ipak, nije sve ispalo kako je zamišljala – čim je zakoračila u avion, tajnoviti muškarac, identificiran samo kao Jamal, blokirao joj je broj, a Jasmine je ostala slomljena srca i sama u zračnoj luci. Sada upozorava druge da ne nasjedaju na laži preko interneta.

  • – Pričala sam s njim sedam dana kada me pozvao da dođem u Teksas. Razgovarali smo cijelo jutro na dan mog putovanja. Svakodnevno smo razgovarali o tome gdje je išao u školu, kako je bio navijač i imao firmu za robotiku. Svidio mi se kroz upoznavanje. Govorio je da jedva čeka da me vidi i da mi je pripremio svoju dnevnu sobu – ispričala je Jasmine. Upoznao ih je zajednički prijatelj, koji također nikada nije osobno upoznao Jamala, pa nije mogao znati da će se ovako nešto dogoditi.

  • – Kad sam bila u avionu, svima sam mogla poslati poruku osim njemu i tada sam shvatila da me blokirao.  Srećom, Jasmine je uspjela doći do prijatelja koji je živio u blizini i ostala je kod njega nekoliko dana, ali još uvijek joj nije jasno zašto je samo tako ostavljena u zračnoj luci. Na povratni let potrošila je 650 KM.

    Kasnije je podijelila svoju priču na Twitteru kako bi upozorila druge ljude na opasnosti od susreta s ljudima koje su upoznali putem interneta.

    – Možda je mislio da je to smiješno, a možda ima ženu ili djevojku. Kako god bilo, nije me trebao ostaviti na aerodromu. U cijelu situaciju bilo je uključeno još ljudi koji su mi tvrdili da su mu brat i sestra. Sada više ne znam što je istina i živi li on uopće u Teksasu. Ako ćete se naći s nekim, prvo ih nazovite na video poziv i natjerajte ih da vam kupe kartu. Pazite da vas tamo ne ostave jer da nije bilo mog prijatelja, ne znam što bih učinila – kaže Jasmine. (vecernji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,