Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako izgleda romantična večera iznad mora u krošnjama drveća (FOTO)

Preuzmite sliku

Putovanje na Tajland trebalo bi da se nađe na svačijoj listi želja, a opuštanje među krošnjama drveća sa čašom omiljenog pića u ruci i pogledom na bistru vodu Tajlandskog zaliva, moglo bi da zauzme visoko mjesto na toj listi.

Smješteno na divljem i nenaseljenom ostrvu Koh Kood, luksuzno odmaralište “Soneva Kiri” osmislilo je fantastičan, novi koncept restorana. Na visini od pet metara, u krošnjama tropskog masang drveća, pletena korpa “Treetop” nudi jedinstveno iskustvo gostima.

“Treetop” korpa izrađena je od čvrstog rama i pletenog ratana i može da ugosti do četiri osobe. Gosti se na zemlji smjeste u korpu nalik ptičijem gnezdu, a zatim se korpa uzdigne do natstrešnice u krošnjama.

Dok gosti uživaju među raskošnom, tropskom vegetacijom, “leteći” konobar im na užetu donosi naručenu hranu i piće.

Doručak u “gnijezdu” uz cvrkut ptica, savršen je način da se započne dan. Ručak nudi bijeg od vrućine, a večera uz svijeće i zalazak sunca, sigurno je jedno od najromantičnijih iskustava.

Inspirisan slobodnim duhom djetinjstva i željom za usinjanjem među krošnje gdje se razvijala mašta i rađali snovi, “Treepod” je dizajnirao i izgradio osnivač kompanije “Nomadic Resorts”, Louis Thompson u saradnji sa arhitektom Olavom Bruinom i kompanijom “Little World” koja je bila zadužena za “zip line” sistem za dostavljanje hrane. (kucastil.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,