Subota, 28. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Počela je sijediti s 13 godina, a od 14. nije šišala kosu: Sada ima kosu dugu metar i po i sav uloženi trud se isplatio…

Preuzmite sliku

Anna kosu pere samo jednom mjesečno, rijetko je češlja i nije se šišala od svoje 14. godine. Sav trud koji je uložila u održavanje kose se isplatio, jer sada ima gotovo 17.000 pratilaca na Instagramu.

Na njenoj kosi zavide joj hiljade žena diljem svijeta. Ali to nije uvijek bio slučaj kod Anne Shepherd, koja živi u Mađarskoj. Naime, u školi su ju vršnjaci često maltretirali jer je počela sijediti već s 13 godina.

Međutim, umjesto da dopusti kritikama da je slome, Anna se okrenula folkloru kako bi prigrlila svoje sijede pramenove, a kosa joj je narasla do dužine 1,5 metra, prenosi 24sata.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna (@prettyshepherd)

– Molila sam majku da mi dopusti farbati kosu kada sam počela sijediti. Bila sam jako tužna i zabrinuta da ću izgledati staro – rekla je u jednom od svojih videa na Instagramu.

– Stalno sam se osjećala izloženo. Ljudi su buljili u moje pramenove sijede kose i dobijala sam primjedbe na njih. Ali s vremenom sam zavoljela svoju sijedu kosu i ona je postala dio mene – ispričala je.

Sada kosu pere samo jednom mjesečno, rijetko je češlja i nije se šišala od svoje 14. godine. Sav trud koji je uložila u održavanje tako raskošne kose se isplatio jer Anna sada ima gotovo 17.000 pratilaca na Instagramu – od kojih neki imaju neke bizarne zahtjeve.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna (@prettyshepherd)

Naime, nakon što ju je jedan obožavatelj upitao može li joj platiti da joj poliže kosu, Anna je ostala bez teksta. I unatoč tome što se mora nositi s nekim čudnim pitanjima, ona je ponosna što je uzor drugim ženama koje su prerano počele sijediti.

– Nekoć su me ismijavali i buljili u moju kosu, ali sada dobijam samo komplimente – rekla je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna (@prettyshepherd)

– Osjećam se počašćeno kada mi žene pišu da su se ohrabrile pustiti svoju sijedu kosu zbog mene. To mi ispunjava srce srećom. Definitivno postoji stigma mladih žena koje imaju sijedu kosu i voljela bih pomoći da se to promijeni – zaključila je, piše The Sun(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,