Nedjelja, 7. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su mogući razlozi zbog kojih privlačite emocionalno oštećene osobe

Preuzmite sliku

Postoji mnogo uzroka koji dovode do emocionalnog oštećenja.

Možda ste i sami nesvjesno doveli do toga da se neko osjeti emocionalno oštećenim. Čak i čuvena zona prijateljstva može biti povod za slomljeno srce. Međutim, sem ako svjesno ne idete sa ciljem da slamate srca i ostavljate muškarce, nemate razlog da ovakav teret nosite na svojim leđima. Naša tema danas je međutim malo kompleksnija. Navešćemo vam razloge zbog kojih vi kao stabilna, samouvjerena i odgovorna žena privlačite ovakve muškarce.

Žarko vam je potrebna veza

Ogromna je razlika između toga da želite ljubavnu vezu i da vam je ona potrebna u životu. Ako vam je potrebna veza da biste bili sretni, već na samom startu ovakav odnos se osuđen na propast. Da biste to promijenili, moraćete da pronađete način da budete zadovoljni prije svega samim sobom i da ne očekujete od nekog da vas usreći.

Osobe koje imaju nizak nivo samopouzdanja, imaju veću tendenciju da privlače emocionalno oštećene muškarce. Jednom kada postanete osoba koja zrači samopouzdanjem, ovakav tip muškaraca će se držati podalje od vas.

Žene imaju običaj da se zabavljaju sa jednim istim tipom muškaraca, tražeći u tome neku vrstu sigurnosti. Jednom kada zaglavite u šablonu istih muškaraca, biće vam teško da primijetite sve ostale. Ali ne i nemoguće. Ako vam se na prvu sve što on govori čini poznatim, ako su vam njegovi postupci poznati, vrlo je vjerovatno da oni dovode do još jedne propale veze, prenosi Ženski Magazin.

Želite da mu pomognete

Ubijeđeni da svojom ljubavlju možete da zaliječite sve njegove rane, upuštate se u vezu (iznova i iznova) sa oštećenim muškarcem. Trpite njegovo loše ponašanje govoreći sebi da će se ako budete dovoljno istrajni, on na kraju promijeniti. Ali se to nikad ne događa.

Smatrate da su svi oštećeni

Osoba, muška ili ženska smatra se emocionalno oštećenom samo ako sebi to dozvoli da bude. Teško je pronaći nekog ko nije nikad doživio da mu srce bude slomljeno, ali samo dovoljno samosvjesne i jake ličnosti uspiju to da prebole i nastave dalje, ne vukući teret ogorčenosti za sobom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje