Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su 4 važna pravila o dejtingu koja bi trebalo praktikovati

Preuzmite sliku

Pošto smo nešto naučili o bezveznim pravilima dejtinga, koja treba da odbacite, jer zaista nije važno koliko je neko visok, kakvo mu je obrazovanje, da li je on preuzeo inicijativu i da li iskazuje svoju finansijsku (a i mušku) dominaciju, tako što sve plaća da postavimo stvari kako treba. 

Važno je ono što je važno sada i što će biti važno sutra, za pet, deset i dvadeset godina.

Slične vrijednosti i ambicije 

Biti u vezi sa nekim ko je više ili manje motivisan od vas, prilično je teško. Ta vrsta neusklađenosti neće se harmonizovati sama od sebe, jer, ako jedno od vas dvoje teži da se razvija, ostvaruje svoje snove i proširuje svoje granice, a druga strana je zadovoljna tu gdje je, ogromne su šanse da se stvori ogorčenje. Bilo zato što vas partner ograničava svojim nedostatkom ambicija, ili zato što vas nadilazi i ne možete da ga pratite. Nađite nekoga ko ima slične temeljne vrijednosti i ko slijedi svoje snove.

 • Gledišta o zdravlju, ishrani, vježbanju 

  To je mnogo bitnije, nego visina, ili obrazovanje. Kada ste sa nekim u vezi, potrebno je da imate slične navike, da biste imali sadržaje koje možete da dijelite i u kojima oboje uživate. Ako ste vi vegan, a vaš partner se hrani u nekom restoranu brze hrane, bit ćete nezadovoljni zbog toga. Ako ste statični i ne volite da se krećete, a druga osoba se bavi planinarenjem, ili biciklizmom, ili nekim drugim sportom, to će biti jedna velika oblast njegovog života u kojoj ne učestvujete i jedna pripadnost koja njega bitno definiše, a vas isključuje.

  Stavovi o prijateljima, porodici, djeci, ljubimcima 

  Želite djecu, a on ne može ni da zamisli da mu se neki mali drekvac useli u život. Njegov pas je njegov najbolji prijatelj, ali zato ne podnosi mačke, koje vi obožavate. U lošim je odnosima sa svojom porodicom i ne razumije zašto je vama važno da idete (zajedno) na vaša porodična okupljanja. Prijatelji su mu na prvom mjestu i ne pokušava da vas poveže sa njima, već ih stavlja ispred vas.

 • Nastavite da nabrajate, ima mnogo toga, a većinu ste sigurno iskusili. Ukratko, to neće ići. Porodični odnosi, odnos prema slabima, siromašnima, prema deci i životinjama, odražava nivo poštovanja života i svjesnosti da je u prirodi sve povezano i da smo svi povezani.

  Niste polovina para, nego dvije kompletne osobe 

  Kada ste zajedno, možda se osjećate kompletno i ispunjeno i to je dobar osjećaj i znak da ste našli kompatibilnog partnera. Ali, vas dvoje niste polovina para, već dvije kompletne osobe, koje jedna drugoj obogaćuju život i proširuju vidike svojim različitostima, svojim potrebama, strastima, interesovanjima.  U suštini, zdrav odnos mogu imati samo dvije kompletne osobe koje su zadovoljne sobom, jer vole sebe i svoj život. (wannabemagazine.com)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,