Subota, 1. Aprila 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je razlog zašto čaše nikada ne biste trebali spremati naopako

Preuzmite sliku

Mnogi u svojoj kuhinji čaše skladište okrenute naopako, kako bi se manje prašile. Međutim, to nije dobro čini, a razlog je otkrio jedan TikToker.

U kratkom TikTok snimku, koji je pogledalo više od 3,6 miliona korisnika društvenih mreža, Bs Hidden Secrets je objasnio zašto ne treba čuvati čaše naopačke. On je ljude upozorio da promijene naviku postavljanja čaša na ovaj način.

Otkrivajući koliko to može biti opasno, pozvao je ljude da promijene naviku stavljanja nIako većina ljudi svoje čaše sprema naopako, jedan stručnjak na TikToku otkrio je kako je to zapravo sasvim pogrešno te ozbiljno šteti kvaliteti i čvrstoći vaših čaša.

@bs.hidden.secrets 🥛 #kitchenhacks #lifehacks #learnwithtiktok #fypシ ♬ original sound – bs.hidden.secrets

”Rub čaše je najkrhkiji dio. ‘Kad ga stavite naopako, nosi težinu cijele čaše”, objasnio je te dodao da to znači da će s vremenom postojati veća vjerojatnost da će se staklo razbiti.

Neke čaše za piće imaju vrlo osjetljiv rub koji nije napravljen da izdrži cijelu težinu čaše. S toga nemojte skladištiti čaše naopako, jer će to dovesti do pretjeranog pritiska na rub i na kraju može razbiti čaše.

TikTok profil Bs Hidden Secrets je dugo bio omiljen za one koji žele saznati korisne savjete za koje mogu primjeniti u domaćinstvu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,