Četvrtak, 24. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Otac iz Srpske pravoslavne crkve: Pokemoni su demoni koji pozdravljaju nadolazeće zlo

Otac Rafailo Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori izmišljene karaktere planetarno popularne igrice Pokemon Go nazvao je “demonima koji pozdravljaju nadolazeće zlo”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Za njega, kako je naglasio, Pokemoni nisu samo igrica.

 “Pokemoni, odnosno demoni, su ozbiljna pojava demonskih sila koje prethodne još ozbiljnijoj demonskoj sili”, rekao je otac Rafailo.

Osuđujući sve veću popularnost igrice dodao je kako danas ima “sve više mjesta za Pokemone i Supermene, ali ne i za gospodina Boga”.

Upitao sam našu dječurliju, loviš li ih, jeste li čuli za lov, kažu jesmo, kako nismo. Prije deset dana ovdje vidimo čovjeka koji sa svojim priborom lovačkim, takozvanim mobilnim telefonom, trči po gradskom parkingu, prepada žene i narod jer on lovi. Koga? Pa Pokemone, demon”, rekao je otac Rafailo.

Japanska kompanija Nintendo početkom jula lansirala je interaktivnu igricu Pokemon Go koja igračima omogućava da pomoću kamere i GPS-a pronalaze, hvataju i bore se s Pokemonima koji “oživljavaju”. Za sve to je neophodno hodanje do određenih lokacija.

Igricu su već zabranili u nekim zemljama dok u drugima igrači zadobijaju povrede uslijed igranja odnosno hvatanja Pokemona ne obazirući se na saobraćaj i opasnosti na ulicama i trgovima. Igrica je već uzela nekoliko ljudskih života.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,