Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ostavio je posao i krenuo na put oko svijeta sa klavirom i psom

Preuzmite sliku

Ako ste mislili da je nošenje ranca teško kada putujete, probajte da transportujete klavir. Glumac Dotan Negrin je prihvatio ovaj izazov i riješio da proda sve što ima, kupi kamion i krene na put oko svijeta sa samo dvije najbitnije stvari: klavirom i svojim simpatičnim psom Brandom.

 • dotan-negrin-klavir-pas2
 • Njihova avantura je počela 2010, kada je Dotan dao otkaz na svom dosadnom poslu od 9 do 5 i riješio da krene na put oko svijeta u potrazi za novim životom. Pet godina kasnije posjetili su preko 300 gradova i 21 zemlju svijeta i uveseljavali ljude u Americi, Meksiku, Kanadi i Evropi.

  Pomoću kamiona koji je kupio na “Ebayu” transportuje svoj klavir, a u stopu ga prati simpatični mali pas Brando koji obožava muziku. Kako kaže, do sada su upoznali preko 10.000 ljudi i vidjeli gradove koji nikada prije nisu imali priliku da posjete.

  – Spojio sam sve što volim kada je u pitanju ovaj život: putovanja, muziku, nastupanje i

 • dotan-negrin-klavir-pas3
 • upoznavanje ljudi. Ipak, ovakav život umije da bude jako komplikovan, jer nije lako prenositi klavir. Jednom mi je pao na ruku i slomio sam dva prsta – priča Dotan.

  Prelaženjem sa jednog posla na drugi poslije fakulteta, Dotan je postajao sve nezadovoljniji, a njegova lista gradova i mjesta koje je želio da poseti bivala je sve duža. Zato je riješio da se otisne u nepoznato bez bilo kakvog striktnog plana.

  Ali, baš taj opušteni pristup omogućio mu je da krene nekim novim, neistraženim putem i da otkrije prelijepe gradove koje turisti još nisu otkrili. Njegove avanture fanovi prate na Instagramu i na njegovom websiteu. (blic.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje