Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Opsjednut je paucima: Čak 120 tarantula drži u svojoj kući

Preuzmite sliku

Aaron Phoenix (34) brine o 120 tarantula koji imaju cijelu jednu sobu za sebe u njegovoj kući. Kaže kako je vrijeme s paucima učinilo čuda za njegovo mentalno zdravlje.

Kada mu je terapeut predložio da pronađe hobi kako bi poboljšao svoje mentalno zdravlje, Aaron je odlučio udomiti 120 tarantula.  Sve svoje slobodno vrijeme posvećuje brizi o svojim osmonožnim prijateljima.

Kaže kako je vrijeme s paucima učinilo čuda za njegovo mentalno zdravlje.

 • – Oni su moja strast, opsesija, kako god to želite nazvati. Doktor mi je rekao da će hobi pomoći mom umu da ostane usredotočen i to je istina. Mogao bih satima sjediti i gledati moje ljubimce – kaže Aaron i dodaje da sada nikada neće odustati od posjedovanja tarantula, prenosi 24sata.hr.

 • – Reakcije ljudi kad im kažem su fantastične, ne mogu vjerovati! Iako mislim da su tarantule pogrešno shvaćene, nema potrebe za takvim strahom – smatra Aaron koji se prvi put u njih zaljubio kao dijete.

  Od ljeta 2021. sakupio je 120 tarantula, uz pet drugih pauka, tri škorpije, tri bogomoljke i stonogu. Žive u odvojenim ograđenim prostorima u njegovoj sobi.

 • – Jednostavno sam fasciniran njima. Kad sam s njima, ništa drugo na svijetu nije važno. Oni su bez sumnje promijenili moj život – nikad prije nisam imao nešto u čemu sam toliko strastven – zaključio je, a piše Metro.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,