Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Oni se toliko protive istospolnom braku da će se u znak protesta rastati

Preuzmite sliku

Zato što toliko poštuju svetost braka kršćanski je par iz Australije odlučio da će se rastati ako u njihovoj državi budu legalizirani istospolni brakovi.

  • protest-istospolni-brak-razvod2
  • Nick Jensen u braku je sa suprugom Sarah više od jednog desetljeća, a za Canberra City News izjavio je da oni kao kršćani vjeruju da “brak nije ljudski izum”. A ako “država promijeni definiciju braka” njihov će “brak imati sasvim drugi smisao i svrhu”, a oni u tome ne žele sudjelovati.

    Australska je vlada nedavno otvorila mogućnost promjene zakona kasnije ove godine.

    “Moja supruga i ja iz čiste savjesti odbijamo priznati vladinu regulaciju braka ako njihova definicija uključuje solemnizaciju istospolnih brakova…Ako naš parlament izglasa izmjene u bezvremenskoj i organskog definiciji braka kasnije ove godine, to čini štetu fundamentalnom kamenu temeljcu australskog društva i, zaista, ljudske kulture svugdje”, stoji u Jensenovoj izjavi.

    Jensen, koji je voditelj kršćanske aktivističke skupine, vjeruje da će mnogi slijediti njegov primjer. Dodaje i da će on i supruga, ako do razvoda dođe, nastaviti živjeti zajedno i oslovljavati se s “muž” i “žena”. “Odluku o razvodu ne donosimo lako. I sigurno nije nešto što će mnogi shvatiti”, dodao je. (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje