Četvrtak, 30. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nosite ružičaste naočale: Zankovi koji vas upozoravaju da ste zaslijepljeni ljubavlju

Preuzmite sliku

Svi smo čuli za to da je moguće biti slijepo zaljubljen u nekog.

To bi najjednostavnije rečeno značilo da osoba ne vidi ni jednu jedinu manu svog partnera. Bukvalno izgleda kao da nosi ružičaste naočare kroz koje vidi samo lijepe stvari, ignorišući potpuno sve ono što ne valja. Biti zaljubljen u nekog je prelijepo, ali biti zaslijepljen ljubavlju je zaista loše.

Ali, kako možete da znate da je to upravo ono što se vama događa? Obično osoba koje dozvoli sebi da je zaslijepi ljubav, ne razmišlja trezveno i ne uviđa svoje greške. Iz tog razloga donosimo vam  znakove koji vas upozoravaju da bi trebalo da skinete svoje ružičaste naočale, prenosi Ženski magazin.

Idealizovali ste momka s kojim ste u vezi 

Šta biste istakli kao mane momka s kojim ste u vezi? Ako vam se čini da ne možete ništa da smislite, to nije dobro. Ako svi oko vas, pa i vi sami imate neke mane osim njega to je znak da ste ga idealizovali. Niko nije savršen spolja i iznutra, koliko god da se vama to činilo. Štaviše sasvim je uredu što nije, ali biste vi morali da budete u stanju to da primijetite.

Od kada ste s njim u vezi udaljili ste se od ljudi koji su vam važni 

Kada sa nekim započnete ljubavnu vezu, sasvim je očekivano da ćete u prvim sedmicama i mjesecima imati potrebu da konstantno provodite vrijeme sa njim. Međutim, kako vrijeme prolazi, ta potreba bi trebalo da se smanjuje, kao i da se ponovo povezuje sa ljudima koje ste u tom periodu zanemarili zbog njega. Ali, ako vi i dalje nakon mjeseci i mjeseci zabavljanja sve svoje vrijeme posvećujete njemu i ne viđate svoje prijatelje, to je jako loš znak.

Smišljate izgovore za sve njegove greške

Ako vam je ostao taj jedan vjerni prijatelj koji ne odustaje od vas iako ste ga zanemarili, možda bi bilo dobro da ga poslušate kada vam kaže da ne vidite dalje od svog nosa kada je vaš momak u pitanju. Šta to znači? Jednostavno je zapravo: šta god da on uradi vi pronalazite izgovore za njegovo ponašanje. Konstantna potreba za tim da pravdate nečije postupke, nije dobra.

Važne odlike u vašoj vezi se donose prerano

Osobe koje sebi dozvole da budu opijene svojom ljubavnom vezom će prerano početi da donose važne odluke. Vrlo brzo ćete promijeniti status svoje veze i razgovarati o zajedničkom životu. Možda ćete početi da ga nazivate svojim budućim suprugom i da planirate koliko ćete djece imati. Suviše brzo donošenje važnih odluka je crvena zastavica koje bi posebno trebalo da se pazite.

Njegova sreća je vaš glavni prioritet 

Umjesto da po pitanju važnih stvari u vašoj vezi budete iskreni i kažete mu šta stvarno mislite, vi šutite i trpite, kako slučajno ne biste povrijedili njegova osjećanja. Nije vam ni najmanji problem da mu na primjer date sav svoj novac iako vam nije rekao za šta mu je potreban. Napravite korak u nazad i prisjetite se kada ste se posljednji put osvrnuli na vlastitu sreću. Njegova sreća ne bi smjela da bude vaš glavni prioritet.

Vi ste jedina strana u vezi koja pravi kompromise 

U zdravoj vezi, onoj koja nije vođenja zaslijepljenošću normalno je da osobe komuniciraju o stvarima koje im se dešavaju. Kada se pojave nesuglasice, obe strane bi trebalo da se podjednako potrude da naprave kompromis. Međutim, ako ste uvijek vi ta strana koja popušta i prilagođava se onome što on želi, trudeći se da nađe kompromis u svemu, to je znak da imate problem. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje