Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ni grudi ni stražnjica: Novi hit u plastičnoj hirurgiji je povećavanje ovog dijela tijela

Preuzmite sliku

Devedesetih je apsolutni hit u plastičnoj kirurgiji bilo povećavanje grudi. Velike grudi bile su simbol ženstvenosti i ljepote, a posljednjih godina su ih velike stražnjice gurnule u drugi plan. Kako su velike i prćaste stražnjice postale moderne, tako je i potražnja za plastičnim intervencijama na tom dijelu tijela postala ogromna.

Ove godine hit nisu ni ogromne grudi ni stražnjice, nego bokovi, a sve više plastičnih kirurga nudi operaciju povećavanja bokova.

Budući da su gospodarice društvenih mreža (ponajviše sestre Kardashian-Jenner) ispromovisale ovaj trend, nastala je pomama za ugradnjom masnog tkiva na bokove. Ovog ljeta nosit će se visoko rezani kupaći kostimi koji su idealni za pokazivanje “dekoltea na bokovima” kako se popularno sada naziva linija između pregiba noge i kukova.

  • Foued Hamza, plastični kirurg specijaliziran za povećavanje stražnjica, potvrdio je da postoji ogroman interes za ovu vrstu operacije.

    Ipak, operacija se ne izvodi umetanjem silikonskog implantanta u bokove, nego premještanjem masnog tkiva s područja trbuha na područje bokova. (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,