Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatna priča usvojene žene koja je otkrila da je princeza

Preuzmite sliku

Humanitarac. Edukatorica. Spisateljica. I povrh svega toga, princeza! Sarah Culberson, djevojka rođena i odgajena u hraniteljskoj porodici u Americi, natjerala nas je da se zapitamo da li i stvaran život može imati bajkoviti tok.

Sarah Culberson rođena je u malom gradu u Zapadnoj Virginiji, i još kao nedonošče stavljena je u hraniteljski sistem – usvojena je sa manje od godinu dana od strane divnog američkog para. Odrastajući osjetila je ljubav prema pozorištu i dobila je stipendiju za univerzitet, nakon čega je magistrirala u San Franciscu.

Nakon diplomiranja, preselila se u Los Angeles u želji da bude glumica i plesačica. Tokom godina pokušavala je da otkrije svoj identitet i da sazna više o svom porijeklu, a sve što je znala o svojim biološkim roditeljima jeste da je imala tatu Afrikanca i mamu Amerikanku, prenosi Zadovoljna.rs.

Angažovala je privatnog detektiva i saznala da je dio kraljevske porodice

Privatni istražitelj joj je pomogao da stupi u kontakt sa svojim rođacima sa očeve strane koji žive u Marylandu, predloživši joj da napiše pismo. Nekoliko dana kasnije, rođaci su je pozvali.

Rekli su joj da je njen djed poglavar u Sierri Leone, te da će oni kontaktirati njenog oca koji će biti presretan da je čuje. Tada je Sarah isplanirala svoj prvi put u Sierru Leone.

 • Nakon što se vratila iz Sierre Leone, odlučila je da pomogne svom narodu

  Bila je oduševljena svojim rođacima, svi u selu su je pozdravljali, a odlučila je da nekako napravi promjenu u njihovim životima i da im zaista pomogne.

  Još 2006. Sarah i njen brat Hidno su osnovali nevladinu organizaciju koja podstiče obrazovanje. Tako su renovirali srednju školu koja je oštećena u građanskom ratu. Takođe, ciljevi su i zastupanje žena kao i razvitak do sada lošeg zdravstvenog sistema u Bumpe poglavarstvu, sa daljom težnjom da obuhvate cijelu državu.

  Njena knjiga biće pretvorena i u film

  Trenutno živi u SAD, ali često posjećuje Sierru Leone, kao suosnivačica nevladine organizacije koja pomaže toj zemlji. Napisala je i knjigu ‘Pronađena princeza’ koja će biti ekranizovana.

  Sarah kaže da su zaduženja princeze mnogo drugačija od onoga što gledamo u crtanima, te dijeli svoju priču koja joj je toliko pomogla da se razvije kao osoba. Želi da oda počast svom narodu.

 • Vjeruje da će dijeljenjem svoje priče pomoći mladima koji vuku korijene iz Afrike da razumiju bolje svoje porijeklo.

  Sada Sarah putuje svijetom i priča o svom životu, šireći svijest o diverzitetu, vođstvu i fokusirajući se na podsticanje razvoja kulture i u Sierri Leone i u Americi. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,