Nedjelja, 24. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Napustio dobro plaćen posao koji je mrzio, i sada radi kao šetač pasa: Ovo je njegova priča (VIDEO)

Preuzmite sliku

Pet godina nakon što je Matt Hein počeo da radi kao ekonomista u jednoj londonskoj kompaniji, shvatio je da taj posao nije za njega. Danas on radi kao šetač pasa i uživa u tom poslu više nego što je mogao da zamisli.

Dok je radio kao ekonomista, nije mu se dopadala količina posla, bez obzira na to što je bio dobro plaćen.

– Morate da se probudite prije svog šefa i da odete s posla poslije njega, jer samo tako će da misli da radite više nego što zapravo radite. To je takmičenje u tome ko će duže sjediti za stolom i traćiti život. Ne bismo smjeli da živimo tako – priča Matt.

Danas Matt radi kao šetač pasa u Norveškoj i srećniji je nego ikad prije.

„Portrait of a Dogwalker“ („Portret šetača psa“), kratki film koji je napravio Norvežanin Frederik Harper (21), prikazuje priču ovog Engleza koji je napustio dobro plaćeni posao i uputio se u Alpe. Tamo je upoznao Norvežanku i s njom došao u Oslo u kojem se zaljubio u prirodu i pse, pa odlučio da spoji te dvije ljubavi.

U Oslu postoji samo nekoliko kompanija koje se bave šetanjem pasa, a one su ograničene samo na male parkove, što je veoma naporno za pse i one koji ih šetaju.

– Vidio sam priliku u tome. Poželio sam da provodim pet dana sedmično u prirodi. Da mi plaćaju da budem avanturista i da se družim sa psima – kaže Matt.

On pse smjesti u svoj kombi i odvozi ih u šumovite predjele van grada.

– Najlakše je stvoriti blokadu u glavi i smatrati da nešto nije moguće iz nekog razloga. To nije tačno. Jednostavno treba da se promijenite – poručuje on.

 

(index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,