Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najvažnije pitanje koje treba da postavite sebi nakon raskida

Preuzmite sliku

Prekid veze je rijetko lak, bilo da ste prošli kroz buran raskid, ili ste se sa partnerom rastali sporazumno, a možda i ostali u prijateljskim odnosima s njim. Iz tog razloga važno je da sebi postavite jedno pitanje koje će vam omogućiti da lakše prebrodite raskid, ali i naučite nešto iz te neuspešne ljubavne epizode.

Kada se romansa završi, najčešće se pitamo gdje smo pogriješili, zašto se nismo ponašali drugačije i da li smo baš učinili sve što je u našoj moći da veza uspije? U moru pitanja mi zaboravljamo ono najvažnije: Šta je to što nam je falilo u ovoj vezi, a bilo nam je potrebno?

Ovo pitanje je bitno iz dva razloga.

Ono nas podsjeća da je važno da vodimo računa o svojim potrebama, ali i da ih pravilno identifikujemo kako bismo bili u stanju da svom narednom partneru objasnimo šta očekujemo od njega da bismo bili sretni u vezi, prenosi City Magazine.

Takođe, ono otkriva da li smo se dovoljno zalagali za sebe u vezi i ako nismo, podsjeća nas da ne bi trebalo da dozvolimo da se to ponovi kada pronađemo novu ljubav.

Kako biste bili uspješni u otkrivanju odgovora na ovo pitanje, nije loše da probate sljedeću vježbu za liječenje slomljenog srca:

-Zatvorite oči i pomislite na svog bivšeg partnera

-Sjetite se kako ste se osjećali dok ste bili u vezi sa njom/njim

-Postavite sebi pitanje: “Šta nisam dobila u ovoj vezi, a bilo mi je neophodno?”

-Dišite mirno i duboko dok vam se ne javi odgovor na ovo pitanje

-Otvorite oči i zapišite dobijeni odgovor

U produžetku zabilježite podsjetnik za ubuduće, da nikada ne smijete da zaboravite na svoje potrebe.

Na kraju zapamtite – ako vi nedovoljno volite i cijenite sebe, male su šanse da će vam drugi ukazati neophodnu ljubav i poštovanje.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,