Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najbolje drugarice nakon 17 godina saznale da su sestre

Preuzmite sliku

Dvije najbolje prijateljice koje su se upoznale u srednjoj školi prije 17 godina saznale su da su sestre nakon što je porodična prijateljica njihovog oca komentarisala sliku na Facebooku.

Latoya Wimberly (29) i Ashley Thomas (31), obje iz Philadelphiji, u januaru su podijelile zajedničke fotografije s Latoyinih zaruka na Facebooku. Na nekima je bio i Latoyin otac, Kenneth Wimberly (48).

Petnaest godina Ashley je znala da čovjek s kojim živi u istom domaćinstvu nije njen biološki otac. Ustanovilo se da je otac njene najbolje prijateljice, Kenneth Wimberly i njen biološki otac, prenosi Hina.

 • Najbolja prijateljica Ashleyine pokojne majke je, vidjevši fotografiju komentarisala kako otprije poznaje Latoyina oca Kennetha te da nije imala pojma da joj je otac. Djevojci je rekla i da su se ona i Ashleyina majka družile s njim u mladosti.

  “U tom sam trenutku shvatila da nešto ne štima. Zamolila sam gospođu da mi pošalje fotografiju najbolje majčine prijateljice te sam je pokazala ocu, pitavši ga prepoznaje li je”, rekla je Ashley.

  Kenneth je odmah prepoznao ženu. A kasnije, kada mu je pokazana fotografija Ashleyine majke, prepoznao je i nju. Zapravo, kazao je da je s objema imao kratku romantičnu vezu.

  Shvativši da je otac imao kratku vezu s Ashleyinom majkom Michelle, Latoya je od Kennetha zatražila da obavi DNK testiranje. Dana 21. februara stigli su rezultati koji su potvrdili da je Kenny zaista Ashleyin biološki otac.

  “Kad mi je Kenneth kazao da je moj otac, isprva mi je bilo teško to prihvatiti i shvatiti”, rekla je. On joj je objasnio da mu njena majka nikad nije rekla da je trudna nakon njihove kratke tinejdžerske veze.

  “Sretan sam što je Ashley moja kći. I svi su sretni što je ona dio porodice. To je jednostavno Božje djelo”, kazao je.

  U objavi na Facebooku Latoya je napisala “Ljudi su godinama govorili da smo slične i ispitivali nas jesmo li sestre, a mi smo uvijek odgovarale negativno. No sada se ispostavilo da ipak jesmo! Zato toliko nalikujemo i zbog toga smo od šestog razreda nerazdvojne.” (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje