Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Muškarca koji vam se sviđa možete odbiti govorom tijela, a da toga niste svjesne…

Preuzmite sliku

Trenerica elegancije je otkrila vrste govora tijela koji mogu odbiti potencijalnog partnera, a kojih žene često rade. Nošenje teških stvari, napadni stav, pretjerano flertovanje su samo neke od njih…

Anna Bey, koja svoje vrijeme dijeli između Londona i Ženeve, ima više od 1,2 miliona pretplatnika na YouTubeu, gdje dijeli videozapise o tome kako se infiltrirati u visoko društvo, o bontonu u otmjenim okruženjima i ‘ženstvenom stilu života’.

Trenerica elegancije, koja se udala za svog bogatog supruga tokom izolacije, otkrila je u svojem najnovijem videu suptilne stvari koje žene nesvjesno rade, poput previše hihotanja.

Sugerisala je da bi ‘pretjerano seksualno ponašanje’, muške geste ili oštar ton mogao odbijati muškarce. Dodaje da nikada ne smijete izbjegavati kontakt očima jer djelujete hladno i kao da se ‘bojite flerta’, prenosi 24sata.hr.

Ne ponašajte se preseksualno

– Jedna od vrsta govora tijela koji će odbiti muškarce je preseksualni nastup. I nije važno radite li to iz šale ili ako ste ozbiljne – rekla je Anna.

– Znate, postoje neke radnje koje muškarci obično cijene kao kad se malo ugrizete za usnu – nastavila je, ali insistira da pretjerana verzija izgleda ‘nevjerovatno glupo’.

– Ne želite stvarati neugodnu atmosferu. Kada pokušavate impresionirati muškarca svojom senzualnom stranom, učinite to na vrlo suptilan način, gdje ne izgleda kao da glumite… – rekla je.

– …Kad izgleda kao da se nesvjesno grizete za usnu, to je muškarcima seksi, ali kad je ‘koreografirano’ to im potiče nelagodu – objasnila je.

– Ono što je privlačno suprotnom spolu je kada ste svoji i kada radite stvari a da zapravo uopšte ne primijetite da ih radite. To je samo dio onoga što vi jeste. To je vaša prava priroda – objasnila je.

Bez hihotanja

– Budi žena, budi ženstvena. Ne budi kao beba. Ne budi mu ni majka – kaže Anna.

– Kad ste kao ‘Mala gospođica Giggly’, kad se ponašate kao da imate 10 godina, to nikome nije privlačno – objašnjava i dodaje da ‘ni pretvaranje u njegovu majku nije opcija koja se muškarcima sviđa’.

– Budi žena, budi ženstvena žena, muškarci vole dame – objašnjava.

Izbjegavajte muške geste

Anna je predložila izbjegavanje muškog govora tijela, poput pogrbljenosti i sjedenja raširenih nogu. Čak tvrdi da bi samo držanje otvorenih vrata za prolazak vašeg partnera ili inzistiranje na plaćanju računa moglo odbiti ‘imućne’ muškarce.

– Čak i kod stvari koje su ‘normalne’ i o kojima ne razmišljate poput dizanja teških stvari, nošenja teških vrećica s namirnicama, to je muški posao, to nije ženski posao, osim ako nemaš muškarca pored sebe da ti pomogne – objasnila je.

– Ako postoji muškarac u vašem životu, to bi trebao biti njegov posao. Ne kažem sada da će muškarcima biti odbojno ako vas vide da nosite teške vrećice, već da niz takvih sitnica koje se svakodnevno rade stvaraju dojam muškobanjastog ponašanja – rekla je.

Muški tonovi u govoru i odrješitost

– Stvarno uživam biti žena i stvarno uživam biti ženstvena žena, a i moj muž me cijeni kao ženstvenu ženu – kaže Anna u videu.

– Po prirodi sam jako direktna i to je dio mog karaktera, ali nije cilj promijeniti karakter, već ublažiti takvu vrstu ponašanja kad se osjeti da sam se malo zanijela – kaže.

– Ne žele svi muškarci imati jako ženstvenu ženu koja tiho govori. Ne cijene svi muškarci takav tip žene, neki muškarci vole malo življe žene, drugi muškarci vole druge tipove žena – kaže.

– Ako ne želite da se vaše loše navike i dalje razvijaju i pogoršavaju, onda kad počnete s takvim ponašanjem tad je trenutak da stanete i obratite pažnju na to što radite te ublažite svoj nastup – objašnjava.

Bez očajnih signala

Anna kaže da postoje znakovi kojima ćete muškarcu dati do znanja da ste zainteresirani za njega. Ali, dodaje, da ne želite to učiniti na očigledan način ili izgledajući očajno, jer nijedna žena ne želi izgledati previše dostupno.

Anna je savjetovala korištenje govora tijela kako biste mu pokazali da ste zainteresovani tako što ćete inicirati neki oblik fizičkog dodira, ali pazite da to ne radite često i nikako na pogrešnom mjesta.

– Bez pretjerivanja! To je najgora energija koju želite poslati. Vaš cilj je da se muškarac pita jeste li zainteresovani ili niste. Mislim da jest, ali nisam 100 posto siguran – kaže.

Nemojte zaboraviti flertovati

Važno je, smatra kontroverzna trenerica, da se ne pretvorite u ‘kameno hladnu stijenu’, kao na primjer kad ne želite ni pogledati muškarca koji vam se sviđa jer vam je neugodno.

– Ako ne ostvarite nikakav kontakt očima, ona kaže, činit će se da vas uopšte ne zanima – objasnila je.

Morate mu na neki način potvrditi da ste zainteresovani. Na primjer, možete se malo nasmijati na neku njegovu šalu, inače će, prema Anninim riječima, izgubiti povjerenje u takvu ženu.

– Ako nema nikakvog signala muškarac počne misliti da vas uopšte ne zanima. Mogao bi se čak početi osjećati loše zbog sebe i onda izgubi interes – objasnila je.

Anna je rekla da se ne možete sakriti u ljusci i zato morate pronaći savršenu ravnotežu pokazivanja interesa, a da ne pretjerujete, piše Daily Mail.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,