Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Muškarac obišao svaki pub u svom gradu – njih čak 179, a neobični poduhvat trajao je četiri godine

Preuzmite sliku

Ben Barton (35) iz Plymoutha postao je svojevrsni prvak – obišao je sve pubove u svom rodnom gradu, njih čak 179.

Njegov poduhvat trajao je četiri godine, a brzo se razvio i u pravu opsesiju. Uz pomoć lokalnog vijeća, Ben je sastavio detaljnu proračunsku tablicu svih pogodnih mjesta za posjet. I sada je napokon postigao svoj cilj te nazdravio u The George pubu, prenosi metro.co.uk.

Svoje putovanje zabilježio je na svojoj Facebook stranici Pub Exploring, gdje je zapisivao i mnogobrojne dogodovštine koje su mu se dogodile putem, prenosi Večernji list.

Jedan od trenutaka koji najviše pamti bio je tokom posjete najstarijem pubu u Plymouthu, gostionici Minnervi, gdje se gazdaričin pas zatrčao prema njemu, udario ga u međunožje i uspio mu skinuti hlače.

– Nije počelo kao izazov, ali svakako je preraslo u jedan. Jednom sam zalutao u pub Waterloo u nepoznatoj ulici i pomislio kako sigurno ima desetak pubova za koje nikad nisam čuo, pa sam odlučio posjetiti sve. Zapravo sam ideju osmislio prije dvadesetak godina kada sam s rođakom raspravljao jesmo li posjetili sve pubove u Plymouthu. No uz sve skrivene pubove, odlučio sam stvarno krenuti u avanturu i sve ih proći – objašnjava Ben.

Pronašao bi skupinu pubova koji su bili blizu jedan drugome i u jednoj noći skinuo bi nekoliko pubova sa svoje liste. Iako stvar nije bila jednostavna uz sve obaveze njegovog svakodnevnog života, morao je svaki obilazak dobro organizovati i proučiti. Svojim poduhvatom htio je naglasiti prednosti pubova za lokalne zajednice, pogotovo jer su se mnogi mučili s gubicima uzrokovanim od izolacije. – Naučio sam da su zajednice ispod površine daleko aktivnije i živahnije nego što možemo zamisliti. Upravo u tim skrivenim pubovima možete upoznati ljude same zajednice. Možete vidjeti šta se krije ispod same površine, a za mene, jedini način da shvatite neku zajednicu je da odete u pub – dodao je.

U svakom se pubu osjeća dobrodošlim, nije bilo nijednog u kojem su ga loše primili. Budući da je njegov grad već izgubio šest pubova zbog pandemije, tvrdi da su oni sigurna mjesta za biti, ali i da ih se treba podržavati kako ih se ne bi još zatvorilo.  Ben je tokom izolacije imao još 15 pubova za obići, što je napravio odmah nakon otpuštanja mjera. – Popiti pivo u zadnjem pubu bilo je čudno, jer nisam imao gdje dalje za otići. Čudno je što nemam novo mjesto u Plymouthu koje bih mogao obići, ali ako se otvori novi pub, odmah ću biti tamo – kaže. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,