Petak, 15. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Medicinska sestra šokirala fotografijom sebe prije početka pandemije i sada

Preuzmite sliku

“Više ne znam ni kako je to biti medicinska sestra u normalnim uslovima”, kaže Kathryn.

Medicinska sestra iz države Tennessee podijelila je na Twitteru fotografiju sebe prije pandemije i jednu tokom kako bi pokazala šta je 8 mjeseci napornog rada u bolnici učinilo njenom licu, prenosi Večernji list.

Kako prenosi UNILAD, u SAD-u je zabilježeno više od 12,5 miliona slučajeva zaraze do sada i 258 000 umrlih osoba. Samo u Tennesseeju je do sada bilo više od 338 000 pozitivnih osoba i 4 254 onih koji su izgubili bitku s virusom.

Kathryn je jedna od mnogo medicinskih radnika koji od početka pandemije do danas većinu dana i noći provode u bolnici kako bi pomogli zaraženim osobama, ali i onima koji se bore s nekim drugim bolestima. Ova 27-godišnjakinja spojila je dvije fotografije u jednu – prije pandemije i tokom – kako bi svi vidjeli koliko je umorna, iscrpljena i koliko joj se izgled pogoršao zbog naporne borbe protiv virusa. “Kako je sve počelo i kako je sada”, napisala je kratko u objavi.

“Subota navečer, izašla sam iz sobe pacijenta i završila smjenu. Sjetila sam se dana kada sam maturirala, prije pandemije i shvatila koliko sam se promijenila u samo nekoliko mjeseci. Evo kako izgleda stvarnost našeg posla”, otkrila je Kathryn koja radi tri dana po 12 i po sati, a onda je tri dana slobodna.

“Više ne znam ni kako je to biti medicinska sestra u normalnim uslovima. Ipak, sretna sam što mogu pomoći i što radim ovaj posao”, zaključila je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje