Subota, 13. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mama upozorila roditelje nakon što se njena kćerka umalo ugušila dodatkom koji gotovo svi kupuju bebama

Preuzmite sliku

Ako vaše dijete koristi cuclu varalicu, vrlo vjerovatno ima i pripadajuću vezicu. Ovaj dodatak popularan je među roditeljima beba i male djece jer omogućava da se cucla učvrsti za majicu i tako ne pada na pod. Međutim, vezice za dude, ovisno o tome kako su napravljene, mogu biti opasne.

Upravo na to je upozorila mama Eden Hill, čija se kćerkica umalo ugušila nakon što je njezina vezica, na kojoj su bile nanizane perle, puknula.

“Danas su moje srce i duša napustili moje tijelo. Millie je imala glodalicu u obliku avokada, ona se slomila i umalo je ugušila”, napisala je Hill.

Zato sada želi upozoriti sve roditelje, bake i djedove te skrbnike djece da ne kupuju kopče ili vezice za cucle s nanizanim perlama, prenosi index.hr.

“Iako sam je sinoć provjerila da se uvjerim da je čvrsta, jutros je puknula. Znam da ih mnoge kompanije proizvode i prodaju, čak i personalizirane, s imenima i slično. Radije ću ubuduće podići igračku ili cuclu s poda nego da joj je pričvrstim na odjeću i da se zbog toga nešto dogodi”, zaključila je u objavi koja je među roditeljima iz čitavog svijeta podijeljena 375 hiljada puta.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,