Subota, 28. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

258

OPORAVLJENI

5

UMRLI

4
Preuzmite sliku

Mama pronašla način da dijete zabavi satima: Ideju u kojoj je pronašla spas podijelila je sa drugim roditeljima

Mama četvero djece inspirisala je stotine drugih roditelja da ne bacaju prazna pakovanja vlažnih maramica, već da od njih naprave igračku koja će zabaviti djecu.

Žena iz Australije u jednoj roditeljskoj grupi na Facebooku podijelila je mudar trik kojeg se dosjetila, prenosi index.hr.

“Ovo sam radila sa svom svojom djecom i uvijek su bila okupirana”, napisala je kraj fotografije praznog pakovanja vlažnih maramica koje roditelji koriste za čišćenje svoje djece.

“Moja najmlađa kći je bila prilično nemirna i nije mogla mirno sjediti duže od minute, a i presvlačenje pelena je bilo izazovno”, dodala je.

Onda je počela skupljati figurice koje su dovoljno male da prođu kroz otvor na maramicama, a opet dovoljno velike da ih dijete ne može progutati.

  • Stavila bi ih u praznu vrećicu od vlažnih maramica, zatvorila poklopac, a djeci je bio pravi izazov otkriti kako ih izvaditi.

    “To ih je toliko zabavljalo da sam mogla obaviti u miru sitne kućanske poslove ili skuhati ručak. Spasilo me”, poručila je drugima koje je ideja oduševila i koji priznaju da s nestrpljenjem čekaju isprobati ovaj trik i zabaviti djecu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,