Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mali trikovi koji će pomoći da parfem potraje

parfemi
Preuzmite sliku

Vjerovatno želite da kapljice skupog parfema što duže šire miris sa vaše kože. Poslije tuširanja, prije nanošenja parfema, prvo se namažite losionom za tijelo

parfemiČesto se, međutim, događa da u toku večeri morate nekoliko puta da prsnete, odnosno obnovite miris, jer je prebrzo ispario.

Da se to više ne bi događalo, sledeći put isprobajte ovo – poslije tuširanja, a prije nanošenja parfema, prvo se namažite losionom za tijelo, jer su istraživanja pokazala da se miris duže zadržava na masnijoj koži, a da brže nestane sa suhe. Losion, odnosno mlijeko naročito nanesite na dijelove na koje ćete kasnije prsnuti parfem.

Savjetnici Večernjih novosti kažu da nije obavezno, ali ako ste u prilici, koristite losion za tijelo iste marke kao što je parfem. Odličan način da miris duže traje na tijelu jeste i taj da na mjesta gdje namjeravate da poprskate parfem utrljate malo vazelina ili maslinovog ulja.

Kada stavljate parfem, povedite računa o toplini vašeg tijela i nastojte da ga nanosite na strateška mjesta. Miris, naime, duže traje kada ga stavite iza uha, ispod grla, na unutrašnje strane ručnog zgloba, sa unutrašnje strane laktova, na dekolte i zglobove. Na tim dijelovima tijela koža je tanja, krvni sudovi bliži koži, pa će toplina pojačati miris parfema.

Takođe, oslobodite se loše navike, da unutrašnje strane ručnog zgloba protrljate kada na njih stavite parfem, jer na taj način uništavate srž mirisa. Na kraju, za dodatni efekat, parfem poprskajte na udaljenost od dvadesetak centimetara od tijela, pa prođite kroz miris kako bi se ravnomjerno rasporedio po tijelu.

Tuzlanski.ba / Depo.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: