Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mala Winry rođena je sa rijetkim biljegom, a njena mama svakodnevno pokazuje koliko joj je kćerka lijepa

Preuzmite sliku

Nicole Lucas Hall je ljupka majka dvoje djece, sina Ashera i kćerke Winry. I kao svaka ugledna majka, ona je ratnik. Nicol vodi prilično običan život, ali ona ima misiju: ​​da proslavi jedinstvenu ljepotu svoje kćerke, piše Bright Side.

Njena 13-mjesečna Winry rođena je sa rijetkim biljegom koji prekriva četvrtinu njenog lica, prenosi Tuzlanski.ba.

U početku su Winryni roditelji bili jako zabrinuti

Prisećajući se trenutka kada su prvi put videli njenu ćerku, Nicol je rekla da su im prvobitne misli bile zbunjenost i zabrinutost za njenu bezbjednost, jer nijedno od njih nikada nije videlo takav biljeg.

 • Pretpostavili su da se radi o nečemu opasnom, ali doktori su brzo razriješili njihove strahove. Winry je rođen s rijetkim kongenitalnim melanocitnim nevusima, ili CMN, s prevalencijom koja se procjenjuje na oko 1 na 50.000 rođenih. Uvjereni su da je madež najvjerovatnije čisto estetski i da će svi zdravstveni rizici biti jednaki drugim nevusima ili mladežima.

  Nicole je otkrila da su se nakon ogromnog uzdaha olakšanja konačno mogli opustiti i još više cijeniti Winryjev dolazak. Njoj i mužu danas, mjesecima nakon rođenja, primarni cilj je da njihova kćerka bude zdrava i sigurna u sebe.

  Kritike i neugodni pogledi su svakodnevna pojava

  Nažalost, nije nedostajalo neprijateljskih komentara i kritika otkako je Nicol počela da dijeli priču svoje kćerke, ali čak i u svakodnevnom životu, neki ljudi bulje ili upućuju Winry nepoželjne poglede.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Nicole Lucas Hall (@nicolelucashall)

  Međutim, Nicol je bila prilično mirna po pitanju situacije. Obavijestila je da su oboje nastojali da većina odgovora na društvenim mrežama bude informativna, s obzirom da su gotovo svi negativni komentari koje su dobili samo zbog neznanja. Onima koji su grubi i mrski, Nicol i njen suprug odgovaraju sa humorom.

  Osim toga, bili su gotovo u potpunosti preplavljeni saosjećanjem onih koji su saznali za Winry.

  Njen brat je njen zaštitnik

  Svaka mlađa sestra želi da o njoj brine stariji brat. A u Winryjevom slučaju, Asher je pravi, uslužan, drag brat. Prema Nicol, on nije svjestan da je nešto „drugačije“ kod nje. On zna da ona ima madež na licu, ali to nije ništa drugačije, kao da naprimjer ima različite boje očiju.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Nicole Lucas Hall (@nicolelucashall)

  Asher je, kao i svako drugo dijete njegovih godina, ponekad ljubomoran što dijeli vrijeme s mamom, ali osim toga, Nicole je sigurna da će on odrasti i postati Winryin najbolji prijatelj i zaštitnik.

  Oni odgajaju Winry da postane samouvjerena žena

  Svakog dana, Nicol i njen muž čine sve što mogu da zaštite i odgajaju Winry i njenog brata da budu sigurni u sve svoje snage i karakteristike. Koliko god im je važno da stalno provjeravaju Winryno zdravlje, oni su također zabrinuti kako bi je drugi mogli vidjeti ili osuditi.

  Nicole je rekla da je edukacija Winry o njegovanju stvari poput ljubaznosti jedan od njihovih glavnih prioriteta u životu. Odgajaju je da postane ratnica, neprestano pokušavajući uliti samopouzdanje podsjećajući je na njenu ljepotu u nadi da će Winry odrasti tako radosna kao što je sada. Nicol jedno sigurno zna: oni će svoju kćer uvijek čuvati i usmjeravati prema ljudima koji će je gledati s ljubaznošću i poštovanjem. Winry će uvijek pronaći utočište i sigurno mjesto u naručju svoje porodice — to je ono što je najvažnije.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Nicole Lucas Hall (@nicolelucashall)

  Misija društvenih medija

  Nicole je posvećena korištenju društvenih medija za podizanje svijesti o CMN-u; njen glavni cilj je edukovati javnost o Winrynom stanju, istovremeno ohrabrujući roditelje da nauče svoju djecu da slave različitost i pozitivne aspekte sebe.

  Winry je bila prva osoba u porodici koja je imala ovaj biljeg, kao što je Nicole spomenula, i uprkos njegovoj rijetkosti, previše je porodica koje se mogu povezati s Winrynom pričom i imati koristi od nje.

  Ona i njen suprug zamišljaju vrijeme kada će Winry morati otići negdje, upoznati nekog novog i suočiti se s desetinama pitanja o svom izgledu; žele da učine stvari drugačijim za nju i za drugu djecu kao što je Winry.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,