Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Majka objasnila zašto svoje potrebe uvijek stavlja ispred suprugovih i djetetovih: Reakcije su podijeljene…

Preuzmite sliku

Mama Raya Michelle kaže da roditelji nikada ne bi trebali dati prednost svojoj djeci. Ova majka jednog djeteta roditeljima koji misle drugačije poručuje da preispitaju svoj život.

Raya je na TikToku otkrila da će se uvijek prvo brinuti za sebe, zatim za partnera, a tek onda za njihovu kćerku.

“Ako moje potrebe nisu zadovoljene i ne osjećam se zbrinuto, niko ispod mene na ovom popisu se neće dobro provesti, uključujući supruga, pojašnjava.

”Ako njegove potrebe nisu zadovoljene, nikome neće biti dobro. Ni ovima iznad ni ispod njega. Tada ni jedno od nas dvoje ne može zadovoljiti potrebe naše kćerke”, nastavila je Raya.

Smatra da trebate preispitati svoj život ako vam je dijete jedini smisao života, prenosi index.hr.

Dok su mnogi kritikovali njeno mišljenje, drugi su se potpuno složili i zaključili da je sretna i zdrava mama iznimno važna.

@iamrayamichelletaking care of yourself makes you a better parent #rayasunshine #millennialmom #nomomshaminghere #millennialparents #hierachyofneed #badparent♬ original sound – Raya Michelle

‘Vi ste sociopata. Dijete bi vam uvijek trebalo biti na prvom mjestu”, glasio je jedan komentar.

“Svi krivo shvataju ono što govori. Ako je mama sretna i zdrava, želi se brinuti o svojoj djeci”, rekla je druga korisnica.

”Ovo je promijenilo cijelu moju perspektivu. U pravu si”, ističe treća osoba.

”Slažem se. Ako moje osnovne potrebe nisu zadovoljene, nisam psihički zdrava da se brinem za svoje dijete. Niko se neće brinuti o meni osim mene”, zaključila je četvrta.

@iamrayamichelleReply to @ziasan2 we are all people first #selfcaretiktok #nomomshaminghere #rayasunshine #morethanaparent #parentingtiktok

♬ original sound – Raya Michelle

Neko je upitao da li to znači da ako dijete u toku noći plače jer je gladno, a nijedan roditelj ne želi ustati, jer im je bitniji san, onda dijete neće jesti.

Raya je naravno objasnila da je svojim video snimkom željela istaći činjenicu da se žene kada postanu majke potpuno zapostave, što je poptuno pogrešno i loše i za nju i za članove porodice. To ne znači da će zapostaviti ili zanemariti djetetove potrebe i da to nije uopšte ono što je željela istaknuti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,