Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kao djevojčica zadobila je teške opekotine kada joj je majka glavu natopila benzinom, kako bi uništila vaške

Preuzmite sliku

Charity je nekoliko mjeseci provela u induciranoj komi. Zadobila je opekotine trećeg stepena na većini tijela nakon što je bakin recept protiv ušiju pošao po zlu…

Skoro svako dijete ima uši u jednom trenutku svog života, ali nakon što tradicionalni tretmani nisu bili učinkoviti za Charity Sutter (21) iz Flinta, njena je majka poduzela drastične mjere – s razornim posljedicama, piše The Sun.

Kad je Charity imala četiri godine, majka joj je polila glavu benzinom u očajnom pokušaju da ubije parazite. “Moja je majka bila očajna. Nismo si mogli priuštiti da trošimo novac na skupe tretmane koji nisu djelovali i nije znala šta učiniti. Benzin je bio ideja moje bake“, kazala je Charity.

“Rekla je mami da su u njeno vrijeme koristili kerozin kako bi istrijebili uši i da je to djelovalo puno bolje od svega što je pokušavala. Još mi nije jasno zašto ju je moja majka poslušala. To je bilo vrlo opasno”, istaknula je nesretna djevojka.

Nakon što je u kadi premazala njenu glavu i kosu njene sestre lako zapaljivom tvari, Charityna je majka otišla u prizemlje skuhati večeru.

 • Komšinica je pozvala hitnu pomoć

  “Sjećam se da je tako užasno mirisalo da mi je gotovo pozlilo. Sišle smo dole i ona je počela kuhati večeru na šporetu. Otišla sam pričati s njom, ali ona je pušila cigaretu i pepeo mi je pao na kosu. Zapalila sam se poput krijesa. Sjećam se da je mama vrištala, ali čudno, nakon toga se skoro ničega više ne sjećam. Vjerujem da je to bilo toliko traumatično da sam to ubrzo zaboravila”, ispričala je Charity.

  Ona je rekla da joj je rečeno da ju je majka, za koju tvrdi da je alkoholičarka, umotala u peškir i odnijela napolje, a pri tome je dobila opekotine po prsima i rukama.

  Komšinica, koja je vidjela dim i vatru, pozvala je hitnu pomoć, a njena je majka utrčala nazad u kuću kako bi njenu sestru izvela van. Djevojčica je bila neozlijeđena, dok su se svi pitali hoće li njena sestra uopšte preživjeti, prenosi net.hr.

  “Odveli su me u lokalnu bolnicu, ali opekotine su bile toliko teške da sam avionom prebačena u bolnicu Univerziteta Michigan u Ann Arboru koja ima specijaliziranu jedinicu za opekotine. Opečena sam po cijelom licu, vratu, lijevoj ruci, dijelovima lijeve noge i leđima“, ispričala je Charity.

 • Neizvjesna borba za život

  Ona je nekoliko mjeseci provela u induciranoj komi, a zadobila je opekotine trećeg stepena koje su prekrile 60 posto njenog tijela. Imala je sreću što je uopšte ostala živa. Na svom dugačkom putu ka oporavku prošla je brojne operacije i rehabilitaciju, a svojoj majci nije oprostila ni do dana današnjeg.

  Dok je Charity ležala u bolnici boreći se za preživljavanje, lokalna služba za zaštitu djece zabranila je njenoj majci da bude s njom. Charityn je tata na kraju dobio puno skrbništvo dok se ona oporavljala.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Charity Sutter (@suttercharity)

  Ona još uvijek ne viđa svoju majku i rekla je da je njihov odnos “komplikovan”.

  “Nikada joj ne mogu oprostiti ono što mi je učinila. Nikada se nije izvinila niti prihvatila odgovornost i to mi zaista smeta. Još uvijek ne mogu vjerovati da je mislila da je uredu staviti nam benzin na kosu. Jako mi je drago što je moja sestra dobro”, kazala je.

  Charity želi pomoći ljudima koji prolaze slične traume kao i ona, pa se školuje za medicinsku sestru specijaliziranu za opekotine, a trenutno je sretnoj ljubavnoj vezi.  (Tuzlanski.ba)

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Charity Sutter (@suttercharity)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,