Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako se riješiti celulita na rukama?

Preuzmite sliku

Iako se celulit najčešće nakuplja na nogama i stomaku, ponekad nisu pošteđeni niti najizloženiji dijelovi tijela – ruke! Donosimo četiri savjeta kako sprječiti njegov nastanak ili kako ga smanjiti, ako je već tu.

Izbjegavaj hranu koja obiluje holesterolom i zasićenim masnoćama – kobasice, šunku i mesne prerađevine, pekarske proizvode, žumanjke i sladoled, prenosi MissZdrava.

Umjesto ovakvih namirnica preporučuje se dobro uravnotežena prehrana s puno povrća i voća. Namirnice siromašne masnoćom pomažu u održavanju zdravlja i smanjuju pojavu celulita na rukama.

Koristi anticelulitnu kremu ili gel kako bi spriječila nastanak ‘narandžine kore’ na rukama.

Takvi proizvodi danas su široko dostupni i možeš ih kupiti već u obližnjoj prodavaonici. Potraži kremu koja sadrži Retinol A, sastojak koji usporava starenje kože, a prisutan je u nekim losionima za tijelo jer djeluje tako da ravna neugledne nakupine ispod kože. Ako nisi sigurna koji bi ti proizvod najviše odgovarao potraži savjet stručnjaka (kozmetičarke, dermatologa, apotekara).

Kombinuj kardio vježbe s vježbama snage.

Redoviti treninzi postupno će smanjiti celulit na tvojim rukama i ostatku tijela. U dogovoru s trenerom odaberi najbolji način vježbanja u skladu s tvojim preferencijama.

Ako ti je celulit na rukama slaba tačka, potraži savjet dermatologa o najboljim načinima uklanjanja.

Gotovo svaki beauty, fitness ili spa centar nudi niz tretmana koji ti može pomoći, ako ne da se u potpunosti riješiš celulita na rukama, onda da ga smanjiš. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,