Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Jednostavan trik: Uz pomoć drvenih štapića spriječite dječije svađe

Preuzmite sliku

Kad dođe filmska večer, jedno od djece jednostavno će iz čaše izvući štapić na kojem piše naslov za tu porodičnu večer uz filmove, napisala je na Facebooku.

Mama dvoje djece Lou Kirsty Yeoman otkrila je kako uspješno uz pomoć štapića od sladoleda sprječava njihove svađe oko toga koji će Božićni film gledati; a štapiće koristi i za sve druge odluke koje djeci mogu biti povod za svađu.

– Kad dođe filmska večer, jedno od djece jednostavno će iz čaše izvući štapić na kojem piše naslov za tu porodično veče uz filmove – napisala je na Facebooku, a kraj svoje je fotografije dodala da je i sama odlučila ovaj trik koristiti ​​kad je u pitanju odabir večere, prenosi Večernji list.

 • Kreirala je tako posebni jelovnik  omiljenim jelima porodice i popisala ih na štapiće, a oba je hacka podijelila u Facebook grupi Organise my UK home.

  – Ovako ne razmišljam što ću spremati za jelo drugi dan, već samo izaberem štapić i to kuham! – rekla je.

  Yeoman inače vodi kompaniju s naljepnicama pa joj provedba ove ideje nije bila problem, a drugi su je preuzeli za neke druge odluke.

  – Planiram učiniti nešto slično za poslove koje djeca trebaju obaviti po kući – napisala je jedna mama i dodala da je sjajna ideja to raditi i za obroke i tako ‘ne razbijati glavu s tim šta kuhati’, prenosi The Sun. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,