Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Italija: Plaže na obalama pored Venecije kupačima nude povrat novca u slučaju lošeg vremena

Preuzmite sliku

Cijena iznajmljivanja ležaljki se kreće između 13 i 18 eura dnevno, a kupači za “osiguranje od lošeg vremena” moraju platiti dodatni euro, a svako ko uplati može dobiti svoj cjelokupno uloženi novac ukoliko padne više od tri milimetra kiše između 11 i 17 sati bilo kojeg dana.

Plaže na venecijanskoj obali su toliko očajne zbog smanjenog broja turista posljedicom lošeg vremena u junu, da kupačima nude povrat novca ukoliko se desi da pada kiša.

Ponuda vrijedi od jučer, a primjenjiva je na plažama u Lido di Jesolo, na talijanskoj obali Jadranskog mora. Novac će moći povratiti oni koji iznajme ležaljke na dvije gradske plaže, a ukoliko vrijeme bude loše.

Cijena iznajmljivanja se kreće između 13 i 18 eura dnevno, a lokalne vlasti se nadaju da će na ovaj način privući više ljudi na plaže. Ova ponuda je uslijedila nakon najava nepredvidljivog ljeta i nestabilnog vremena.

Grad je ranije pogodilo loše junsko vrijeme kao i tornado.

Međutim, kupači za “osiguranje od lošeg vremena” moraju platiti dodatni euro,  a svako ko uplati može dobiti svoj cjelokupno uloženi novac ukoliko padne više od tri milimetra kiše između 11 i 17 sati bilo kojeg dana. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,