Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Istraživanje potvrdilo: Ovo je idealna razlika u godinama ako želite uspješnu vezu

Preuzmite sliku

Ljudi često kažu da je ljubav slijepa, ali prema novom istraživanju razlika u godinama zapravo može odrediti dužinu veze između dvoje ljudi. Koncept hodanja s nekim znatno mlađim ili starijim još uvijek izaziva kontroverze, a mnogo je primjera slavnih parova koji svjedoče tome.

Mlađe djevojke Leonarda DiCaprija, koji je poznat po tome da ne izlazi s osobama starijim od 25 godina, ili Robert De Niro koji je nedavno dobio dijete u 80. godini sa svojom djevojkom Tiffany Chen, koja ima 45 godina, aktualne su teme u svjetskim medijima i na društvenim mrežama.

Tu je i francuski predsjednik Emmanuel Macron koji ima 45 godina, a kada je izabran na funkciju 2017. godine najviše se pričalo o njegovom braku s Brigitte Trogneux koja danas ima 70, a od svog supruga je starija 25 godina.

 • Idealna razlika u godinama je jednu godinu?

  Iako uvijek postoje izuzetci, istraživanje koje je provelo Sveučilište Emory u Atlanti tvrdi da određene razlike u godinama mogu predstavljati problem u vezi, odnosno što je veća razlika u godinama između partnera, veće su šanse da će prekinuti.

  Anketa, koja je uključila 3.000 ispitanika, pokazala je da parovi čija je razlika u godinama pet godina imaju 18 posto veću vjerovatnoću da će prekinuti, od onih koje čine partneri iste dobi. Zanimljivo je da je ta brojka skočila na 39 posto za parove s razlikom od deset godina.

  Za one s 20 godina razlike u godinama, istraživanje predviđa da je 95 posto vjerovatno da će prekinuti. Kolika bi bila idealna razlika u godinama? Naučnici vjeruju da parovi s razlikom u godinama od samo godinu dana imaju najmanje šanse za prekid, odnosno samo tri posto, piše Index.hr.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,