Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ima 149 braće i sestara: Otkrio trik koji mu pomaže pamtiti imena

Preuzmite sliku

Njegov najstariji brat ima 44 godine, a najmlađi jednu. Ukupno ih je desetoro od iste mame i tate, a on je 65. dijete po redu. Žive u mormonskoj poligamnoj zajednici u Kanadi.

Murray Blackmore dolazi iz najveće poligamne porodice na svijetu. Odgojen je kao mormon u maloj zajednici u Kanadi u kojoj se svi čvrsto drže zajedno. On je dio porodice Blackmore na čijem se vrhu nalazi patrijarh Winston Blackmore, vođa poligamne religiozne skupine koji ima 27 supruga i s njima ukupno 150 djece. Murray je 65. dijete po redu, prenosi 24sata.hr.

Ovaj mladić zabavu je pronašao na TikToku gdje redovno objavljuje video zapise vezane za svoju ogromnu porodicu. Između ostalog, u videima objašnjava kakav je to osjećaj imati toliko braće i sestara, kako to funkcioniše i kako se on sam snalazi u svemu tome.

@kayezer0Reply to @babygirl_06176 Basically a litter of children 🤭🐱 ##polygamy ##canada ##utah ##exflds ##flds ##exmormon ##fyp ##foryoupage ##foryou

♬ Fadeaway – TikTok

Otkrio je i metodu svojih roditelja kojima bolje pamte imena djece. Djeca rođena u istoj godini dobijaju imena koja počinju s istim slovom. Na primjer, sve koji su kao i on sam rođeni 2001. godine nose imena koja počinju sa slovom M.

Na pitanje koliko je prisan sa braćom i sestrama rekao je ovako:

– Jesam li prisan sa svojom braćom i sestrama? Može li jedna osoba uopšte biti prisna s toliko ljudi? To je poput cijele populacije nekih škola! Većinom se to svodi na to da znamo jedni za druge, ali zapravo nismo bliski. No, s nekima od njih se dobro slažem i dosta smo povezani – rekao je.

@kayezer0Reply to @rhythmp Sorry I haven’t been posting recently. I’ve taken some time to reflect on myself and where I’m headed. #exmo #150 #fyp #foryoupage♬ STEVODIGITAL – Stevo Johnson

Njegova majka je rodila desetoro djece dobijenih u braku s Winstonom tako da Murray ima devetoro braće i sestara s kojima dijeli oba ista roditelja. Njegov najstariji brat ima 44 godine, a najmlađi samo jednu.

Kaže kako njegova velika porodica postaje sve veća jer je, čini se, jedna od Winstonovih žena opet trudna.

– Ne znam hoće li to biti posljednje dijete, to niko ne zna – prokomentarisao je.

Pogledajte dokumentarac snimljen o ovoj porodici prije 4 godine…   (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje