Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Grudi su joj uništavale život, očajnički joj je trebala operacija koja je za nju bila preskupa….

Preuzmite sliku

Majka dvoje djece očajnički je željela smanjiti grudi, ali zahvat koji košta preko 6000 funti zdravstveno osiguranje joj nije htjelo pokriti, a budući da nema novca za to, pronašla je drugo rješenje…

Kelly Michaud, 26-godišnjakinja iz Harrogatea u Yorkshiru, izgubila je čak 13 kilograma te je prema uputama ljekara redovno vježbala. Međutim, to joj nije pomoglo s njenim problemom koji je sve više uticao na njezin život.

Zbog jako velikih grudi, košarice veličine H, Kelly je imala probleme s kičmom i akutne bolove u leđima, zbog kojih je već potrošila mnogo novca na medicinske grudnjake s dodatnom potporom. Ali, to nije pomoglo.

 • Zbog gubitka kilograma stvorio se višak kože koji joj je stvarao dodatnu nelagodu i bol, a njeni zahtjevi za operacijom više su puta odbijeni. Kelly se osjećala usamljeno i napušteno u svojoj borbi za normalni život, prenosi 24sata.hr.

 • Iako se borila za taj zahvat, pisala molbe i zahtjeve, na zdravstvenom je drugi put odbijena 2019. godine te joj je ljekar opšte prakse savjetovao da zahvat obavi privatno. Problem je bio u tome što je sam zahtjev jako skup – košta više od 6000 funti.

  Uz trošak samog zahvata, košta i postoperativna njega, a ukupni troškovi, po njenoj računici bi se popeli na vrtoglavih 10.000 funti.

  Umjesto da očajava, Kelly je odlučila pokrenuti GoFundMe kampanju u kojoj je cilj bio skupiti potrebnih 10.000 funti.

  – Nisam očekivala uspjeh kampanje, ali već nakon par dana sam imala više od sto donacija. Bila sam šokirana. Za mjesec dana sam postigla cilj. Bila sam oduševljena – ispričala je.

 • – Taman kad sam skupila dovoljno novaca javio mi se emailom kozmetički hirurg Dan Marsh, koji je čuo za mene i moju priču i ponudio mi je besplatnu operaciju u svojoj klinici. Bila sam oduševljena – prepričala je Kelly.

  Nakon toga, Kelly je odlučila pokloniti skupljeni novac dobrotvornom društvu za rak dojke. 

  – U početku sam sve to napravila misleći kako trebam i želim pomoć, a sad, nakon svega, želim da novac koji sam skupila na GoFundMe stranici pomogne drugima – rekla je za britanski Sun.

  – Prije pokretanja kampanje nisam bila svjesna koliko žena se bori s bolovima uzrokovanim velikim grudima. Mislila sam da je to rijedak problem, ali od pokretanja kampanje mi je puno prijateljica reklo da i one imaju taj problem i da bi i one željele tu operaciju – objasnila je.

  – Ljudi uopšte nisu svjesni koliki je to problem i koliko žena se s njim bori – zaključuje. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,