Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dvoumiš se oko braka – razvešćeš se?!

brak-razvod
Preuzmite sliku

Tek 36 posto parova priznaje da nisu imali nikakvih sumnji prije nego što su izrekli sudbonosno \”da\”, muškarci češće sumnjaju, ali ženine sumnje su značajnije.

\"brak-razvod\"

Iako se žene rijeđe dvoume prije vjnčanja nego muškarci, njihove sumnje izgleda nešto više znače i na kraju odlučuju o raspadu braka, otkrilo je istraživanje Univerziteta Kalifornija sprovedeno na 232 para.

U svoju odluku nije bilo sigurno 47 posto pripadnika jačeg pola i 38 posto žena Daily Mail. Mlade koje se uoči velikog dana dvoume dva puta češće se razvedu, a skoro 19 posto njih koje su se nećkale oko venčanja razvele su se u roku od četiri godine. Krah braka doživjelo je i onih osam posto koji nisu imali nikakvih sumnji.

Što se tiče muškaraca, 14 posto onih koji su se dvoumili da li je brak za njih razvelo se nakon četiri godine u odnosu na devet posto onih koji nisu imali nikakve sumnje. Samo 36 posto parova nije se dvoumilo da li je vjenčanje mudra odnosno prava odluka, potvrdila je studija, a prenosi 24 sata.

\”Iako je dvoumljenje oko svadbe sasvim uobičajeno, nije baš sasvim bezazleno. Parovi koji se dvoume prije braka se češće i razvedu, a oni koji ipak ostanu u braku priznaju da nisu srećni. Zato ako ste nervozni, nemojte te osjećanje da potiskujete, istražite ih, a ako možete i rješite zajedno s partnerom\” – savjetuje vođa ove studije psiholog Justin Lawner.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: