Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dojila bebu uvijek na istoj strani pa pokazala kako joj grudi izgledaju

Preuzmite sliku

Influenserica Abbie Herbert nedavno se na Tiktoku požalila na jedan neočekivan problem sa kojim se suočila tokom dojenja svoje šestomjesečne kćerkice Poppie.

“Od prvog dana je iz nekog svog razloga birala isključivo desnu dojku i ja sam joj to pružila. Međutim, ispostavilo se da su zaboravili da mi kažu šta su posljedice u tom slučaju, kada se beba doji samo na jednoj strani. Kao što vidite – desna dojka mi je sada tvrda kao kamen i izgleda kao da sam u nju ugradila implantat”, ispričala je Abbie u video-snimku koji je pogledalo skoro 11 miliona ljudi.

@abbieherbert_Will this go back to normal? #momlife #momsoftiktok #momtok #comedy #itsnotajoke #fyp #4u #surprise #thisisme #help #babiesoftiktok #babymama #babytok♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Na snimku se vidi kako joj je desna dojka zaista višestruko veća u odnosu na lijevu, no ubrzo je ova blogerica objavila još jedan video-snimak na kome prikazuje da situacija nije konstantno takva. Naime, grudi su joj se vratile u normalno stanje nakon što je malena Poppie večerala, ali već poslije 12 sati jedna dojka se ponovo uvećala, prenosi Super žena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Abbie Herbert (@abbieherbert_)

Portal The Sun koji je prenio njenu priču naveo je objašnjenje stručnjaka da je razlog ovoj pojavi prirodna reakcija organizma – počne da proizvodi više mlijeka na jednoj strani kako bi ponuda mogla da prati tražnju.

  • Stručnjaci ističu da nema razloga za brigu jer nakon što se prestane sa dojenjem, dojka će se smanjiti i vratiti u približno istu veličinu.

    Abbie Herbert, koja objavljuje i na svom Instagramu priče iz porodičnog života, prati više od milion ljudi, reklamira proizvode i aktivna je i na ostalim društvenim mrežama, poput TikToka.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,