Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dječak nazvao policiju i pozvao ih u svoj dom kako bi im pokazao igračke – oni se zaista odazvali

Preuzmite sliku

Neimenovani četverogodišnjak s Novog Zelanda uzeo je telefon u ruke i nazvao policiju, a kada mu se javila jedna od policajki u stanici, započeo je razgovor.

“Mogu li vam nešto reći?” pitao je, na šta je ona potvrdno odgovorila. “Imam za vas neke igračke, dođite ih vidjeti”, rekao je maleni, ali ubrzo je razgovor prekinula odrasla osoba, vjerovatno otac koji je shvatio da dječak razgovara s nekom nepoznatom osobom. Objasnio je policajki da je radio nešto s drugim djetetom, a maleni se iskrao iz kuće i obavio svoj ”hitan” poziv. Potvrdio je da nema nikakve potrebe za policajcima u njihovu domu, ali dječak je toliko oduševio one u postaji da su ga odlučili iznenaditi posjetom, prenosi Večernji list.

Policajac Constable Kurt stigao je na njegovu adresu i pogledao igračke o kojima je pričao. Nakon toga mu je pokazao policijski automobil, a čak je i nakratko upalio i sirene. “Zaista je imao sjajne igračke”, rekao je i dodao da inače ne ohrabruju djecu da ih zovu iz ovakvih razloga, ali ovo im je bilo toliko slatko da su ga morali vidjeti.

Snimak razgovora objavila je policija na Facebooku.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,