Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Đavolje usne: Novi beauty trend stiže iz Rusije – dopada li vam se?

Preuzmite sliku

Mislili ste da ćemo makar neko vrijeme biti mirni kad su bizarni beauty trendovi u pitanju?! Pa, pogriješili ste! 

Ovoga puta na “dnevnom redu” ponovo su – usne. Senzualne pune usne oduvek su bile jedno od mjerila ljepote pa zato ne čudi što se mnogo žena širom svijeta odlučuju za neki od tretmana ili estetskih korekcija koje ih čine upravo takvim. Međutim, zbog čega su đavolje usne najnoviji beauty hit, nemamo objašnjenje.

Ovaj trend uglavnom je popularan među djevojkama sa Istoka, najviše onima iz Rusije, koje koriguju usne tako da ivice podsjećaju na talase, neku vodenu životinju, vatru, pa i na rogove.

Đavolje usne ili u nekim krugovima – hobotnica usne možete dobiti uz pomoć velikih količina filera.

Istina je i da se standardi ljepote svakodnevno mijenjaju, ali ono na šta su mnogi spremni zbog toga polako počinje da graniči sa ludilom. Promjena prirodnog oblika usana mogla bi da dovede do različitih medicinskih komplikacija. Međutim, ni doktori koji rade ove zahvate, a ni žene koje podliježu ovim trendovima izgleda previše ne brinu o tome.

Stručnjak za negu kože, Nylam Holmes, prokomentarisao je ovaj trend: “Ovo je zaista jedan od najgorih estetskih/kozmetičkih zahvata koje sam ikada vidio.”

Mnogi zapravo i ne vjeruju da đavolje usne zapravo postoje već da su posljedica odličnog fotošopa. Istina, ove usne djeluju nevjerovatno, ali nažalost dio su realnosti.

Izgleda da mnogo žena ima potrebu da prilagođavaju crte lica svim novitetima, bilo da su oni zdravi, lijepi ili potrebni. Takođe, znamo i da su se neki od sličnih čudnih trendovi zadržali, iako su u početku izgledali više nego smiješni ili luckasti. Nadamo se da ovaj neće biti jedan od tih.

Pa, šta vi mislite o ovom estetskom zahvatu? (lepotaizdravlje.rs)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 𝙼𝚎𝚕𝚊𝚗𝚒𝚎 ⚡️ 𝙺𝚊𝚊𝚐𝚖𝚊𝚗 (@lipsonfire)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli REVISTA DMODA I Moda Española (@dmodarevista)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate Microblading Dubai (@dubaieyebrows)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 𝑫𝒓𝒂 𝑪í𝒏𝒕𝒊𝒂 𝑴𝒂𝒓𝒕𝒊𝒏𝒔 (@clinicacintiamartins)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,