Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dadilji kraljevske djece strogo je zabranjeno reći im jednu riječ…

Preuzmite sliku

Maria Borrallo, dadilja kraljevske djece, školovala se na prestižnom univerzitetu za dadilje, a sklopu obuke je naučila i da se djeci nikad ne smije obraćati jednom riječju…

Maria Borrallo vam je sigurno poznata ako pratite kraljevsku porodicu. Ona je dadilja kraljevske djece te time i jedna od najbližih saradnika vojvode i vojvotkinje od Cambridgea.

Školovala se na prestižnom univerzitetu, ‘Norland College u Bathu’, namijenjenim upravo za obrazovanje visokokvalifikovanih dadilja. U sklopu svoje obuke je dobila stroge upute kad je u pitanju briga o kraljevskoj djeci. Tako je, između ostalog, naučila kako se djeci nikada ne smije obraćati riječju ‘djeca’ (‘kids’) nego ih uvijek treba oslovljavati njihovim vlastitim imenom.

  • – Tako se prema djeci iskazuje poštovanje – rekla je Louise Heren, autorica o kraljevskoj porodici i dodala da se u iznimnim situacijama, dadilje kraljevskoj djeci mogu obratiti s riječju eng. children (djeca) što u doslovnom prijevodu znači isto što i eng. kids, ali je službenije, prenosi 24sata.hr.

    Maria možda izgleda pomalo zastrašujuće sa svojom smeđom uniformom, šeširom i bijelim rukavicama, ali sreća s djecom najvažniji je dio odgoja.

    Vrijeme za spavanje kraljevskoj djeci počinje u 19 sati, otkrila je Louise, a svakih nekoliko dana uvode se nova jela i okusi. Također, vrijeme za igru ​​uvijek se odvija vani – bez obzira je li kiša ili sunce.

    – Mnogo vožnje s biciklom, igranja sa svojim psima, vrtlarstvo…. Norland jako voli djecu poučavati kroz igru – dodala je Louise, a piše The Sun (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje