Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Da li ste ikada očistili filter mikrovalne? Evo koliko to često trebate raditi…

Preuzmite sliku

Uvijek pogledajte upute za upotrebu prije pregleda mikrovalne kako biste očistili i izbjegli pokušaje otvaranja neovlaštenih područja uređaja jer napon može ostati čak i ako je uređaj isključen.

Video objavljen na TikToku privukao je pažnju mnogih nakon što je otkrio kako očistiti filter na mikrovalnoj – dio za koji mnogi nisu imali pojma da postoji.

Žena iz SAD-a koja vodi račun @mamasknowsbest podijelila je sada video koji pokazuje gdje se filter može pronaći na mikrovalnoj i kako ga očistiti. Dok je filter na njenom uređaju bio na vrhu, mjesto se mijenja ovisno o modelu i navedeno je u priručniku s uputama, kako piše Daily Mail.

Rekla je da se kuhinjski aparat treba čistiti svakih šest mjeseci, ali mnogi nisu znali da mikrovalne imaju ugrađene filtere koji zahtijevaju čišćenje, prenosi Večernji list.

Uvijek pogledajte upute za upotrebu prije pregleda mikrovalne kako biste očistili i izbjegli pokušaje otvaranja neovlaštenih područja uređaja jer napon može ostati čak i ako je uređaj isključen.

@mamasknowbestI had forgotten all about it 😱 #cleantok #cleaninghacks #cleaningtips #cleanwithme #clean #cleanhome #cleanhacks #cleaning #cleaningtiktok #cleanfreshhype

♬ Spongebob – Dante9k

Kako bi ga očistila, žena je jednostavno otvorila vrata mikrovalne i uklonila prljavi filter, a zatim ga potopila u vodu sa sapunom u sudoperu. Koristeći vlažnu spužvu i sapun, izribala je gornji dio mikrovalne, kao i plastični poklopac filtera. Filter je zatim isprala pod vodom, osušila i stavila ponovno u mikrovalnu.

Kratki video od tada je pogledan više od 2,8 miliona puta te je mnoge ostavio šokiranim.

“Podignite ruku ako niste znali da mikrovalne imaju filtere”, napisao je jedan korisnik u komentarima. ‘Sigurna sam da moja vlasnica stana nikada nije promijenila ovo i bojim se pogledati’, dodala je jedna korisnica.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,