Subota, 28. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Da li se može pretjerati sa pilingom kože?

Možda vaša koža izgleda umorno nakon cjelodnevnog putovanja… Ili ste greškom zaspali, a da prethodno niste uklonili šminku sa lica – bez obzira na razlog zbog kojeg vaša koža izgleda beživotno i bez sjaja, piling može doći kao odličan način da ubrzate njen oporavak i vratite je u pređašnje stanje. Međutim, koliko god voljeli ovaj tip tretmana, ključna stvar je da ne pretjerujete, prenosi Ženski magazin.

„Kada previše često radite piling kože, stvarate mikroskopske ranice na njoj“, otkriva dermatolog. „A kada se delikatna barijera uništi, vlažnost lako isparava dok čestice koje stvaraju iritaciju ulaze kroz te sitne rane. Zbog toga sastojci nekih proizvoda počinju da stvaraju osjećaj peckanja i neprijatnosti na koži i dovode do iritacija.“

Šta treba da uradite da biste izbjegli ovo?

Jednostavno: samo pravite više razmaka između tretmana pilinga kako biste koži dali vremena da se u potpunosti oporavi, ali i da je ne biste istanjili što dovodi do mikro ranica. Dovoljno je da piling radite jednom do dva puta sedmično, sve dok proizvod lagano utrljavate i naravno, birate lagane formule. Nakon uklanjanja prljavštine i mrtvih ćelija, nahranite kožu hidratantnom kremom i vidjećete instant promjenu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,