Petak, 10. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Četiri najseksipilnije osobine kojima niko ne može odoljeti

Iako ste na prvu vjerovatno pomislili da to ima veze s izgledom, zapravo i nije tako…
Na prvom je mjestu, vjerovali ili ne, humor, a ono što je još najseksi na nama i čemu apsolutno niko ne može odoljeti moglo bi te iznenaditi. Pogledaj o čemu se tačno radi, piše Time.

1. Humor

Humor je atraktivan i ženama i muškarcima, ali na nešto drugačiji način. Naime, neka su istraživanja pokazala kako su muškarcima privlačne žene koje se smiju njihovim šalama, dok su ženama privlačni muškarci koji su duhoviti. I kad se sve zbroji i oduzme, to je ustvari savršena kombinacija, ali svi se možemo složiti da je pametan i dobar smisao za humor jedna od najseksi osobina ikad, prenosi Joomboos.hr.

2. Način na koji govoriš

Ponekad nije važno samo ono što govoriš (iako je, naravno, poželjno da to što govoriš bude pametno i smisleno), već i način na koji govoriš. Ako nekome govoriš ‘s visoka’ ili kao da znaš bolje od njega/nje, to možda neće biti privlačno. Ako govoriš samopouzdano, ali ne i bahato, e to je već druga priča. Ali velika je razlika između toga da imaš stav i toga da si prepotentan/na. Ovo drugo niko ne želi…

3. Zarazna osobnost

Kad vam neko ‘sjedne’ onako na prvu i odmah osjetite da zrači i da iz njega/nje izlazi nešto posebno, ta vam je osoba automatski najprivlačnija na svijetu. Ako neko ‘nema ono nešto’ ili je ravnodušan prema svemu, to nikome nije privlačno. I zato je jasno da je osobnost mnogo češće privlačnija od nečijeg izgleda, jer izgled nam se svidi na sekundu, a osobnost zauvijek – ili nikad.

4. Moć da se drugi uz tebe osjećaju ugodno

Ponekad znamo reći: ‘Ljudi ne pamte šta smo im napravili, već pamte kako su se zbog nas osjećali.’ I to je potpuna istina. Ako se neko kraj nekoga osjeća voljeno, lijepo, ugodno i poželjno, naravno da će mu se osoba zbog koje se tako osjeća još više sviđati. Ali opet, to je nešto na što ne možemo uticati, jer je tu riječ o onoj posebnoj hemiji koju s nekime osjetimo, a s nekim drugim ne. I to je sasvim normalno, jer svi imamo tu posebnu drugu polovicu, samo je neki još moraju naći (ili ona njih). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,