Srijeda, 3. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Brak za primjer: Oni su u braku 81 godinu a i dalje vjeruju u ljubav

Preuzmite sliku

Priča Dalea i Alice Rockey dokazuje da ljubav ne mora da utihne ni poslije 81 godine braka. Oni i dalje razgovaraju pogledima, razmjenjuju nježnosti i drže se za ruke.

 • najduzi-brak2
 • Zapravo, nikada ih nećete vidjeti da hodaju jedno pored drugog. Oni su jedno. Zagrljeni hodaju skoro cijelog života.

  Rockeyevi su dobili i počasnu nagradu jedne hrišćanske zajednice, za najduži brak.

  Njihova priča imala je interesantan početak, jer su se navodno upoznali na „duplom sastanku”, ali se taj susret posve drugačije razvijao. Samo šest mjeseci nakon upoznavanja 29. decembra 1933, stupili su u brak.

  Danas imaju petoro sinova, 15 unučića, 28 pra unučića i šestoro pra pra unučića

  – Upoznali smo se usred Velike ekonomske krize i toliko toga prošli zajedno, to je prosto nevjerovatno! Ispratili smo 13 američkih predsjednika, „vidjeli” prvo sletanje na mjesec i prisustvovali mnogim ratovima i krizama. Ništa nas nije slomilo i dalje smo zajedno – rekao je Dale.

  Iako imaju po 99 godina, njih dvoje se ponašaju kao da su na samom početku braka. Alice svakog dana govori svom suprugu koliko ga voli, a on joj uzvraća poljupcima i zagrljajima.

  Tom Rockey, koji je nominovao svoje roditelje za nagradu za par koji je najduže u braku, kaže da su njegovi otac i majka oduvijek pružali sjajan primjer kako bi trebalo živjeti u braku.

  – Oni su predivan par, nikada ih nećete vidjeti da se ne drže za ruke. To je, nažalost veoma rijetko. Teško je opisati rečima koliko smo svi ponosni na njih. Predivni su! – rekao je Tom Rockey, njihov sin.

  Kada su gospodina Dalea Rockeya pitali da li je moguće da poslije toliko vremena još voli svoju suprugu, on je jednostavno odgovorio:

  – Još pitate! Ne da je volim, nego je obožavam – rekao je iskreno.

  (zena.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje